S4Home Napisano 7 października 2019 Udostępnij Napisano 7 października 2019 Ale co Ci nie pasuje w tym Oasis 7? Czy to nie aby takie czepianie się ?:) Powiem tak biorąc pod uwagę że ten kabel i tak "tylko" wypożyczysz to spróbuj Nordosta, podciągniesz górę i dół. Jak ze średnica okaże się u Ciebie. Jak coś to Ci pożyczę więc pisz. Nic nie stracisz. A może przekonasz się do zostawienia swojego Wireworda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Ślusarski Napisano 7 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2019 Jest to czepianie się z całą pewnością, właściwie to raczej ciężko mi wyhamować po akcjach jakie prowadziłem przez ostatni czas. Czy może być lepiej nie wiem, ale chciałbym to sprawdzić, myślałem o przewodach TelluriumQ Ultra Black II / Silver II, Harmonix CS-120 Improved, nie znam Nordost. O którym modelu dokładnie jest mowa od Nordost? Niestety ograniczeniem jest długość 2x3metry, cena robi się nieciekawa. Chcę zachować środek, jak się uda dociążyć dół z zachowaniem różnorodności, oraz poprawić górę wybrzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 W nordoscie raczej każdy gra tak jak oczekujesz. Oczywiście są różnice ale nawet jak sprawdzisz tańszy to już będziesz mieć obraz. Wiesz teraz wypożyczasz więc to po prostu kwestia zabawy. Nikt ci nie każe ich kupować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Ślusarski Napisano 2 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2020 Nordost Red Dawn LS to wspaniały przewód, w systemie M6si i MA 100 Silver, wydobył wszystko co najlepsze. Tylko cena dla mnie ciężka do przełknięcia jak za przewód. Postanowiłem poszukać lepszych głośników, odsłuchy wyłącznie w domu, zastanawiam się co może złapać najlepsze zgranie z M6Si, źródło 70% Streamer Pioneer N70AE, czasami posłucham płyt z Denona. Powierzchnia około 25 metrów. Moje typy: PMC Twenty5.22 Dynaudio Contour 1.4 LE Dynaudio Special Forty (szary) Audiovector R1 Avantgarde Audiovector SR 1 Signature Audiovector R1 Signature Kef R3 Monitor Audio Gold 100 5G (orzech) lub czarny Monitor Audio PL100 II (czarny) Proac RESPONSE D TWO R Proac RESPONSE D TWO Co waszym zdaniem wybrać na odsłuch, bo wszystkiego na 100% nie zamierzam zaliczyć, nie wszystko zabrzmi dobrze, w którymś z tematów skreślono KEF R3 w połączeniu z M6si, a swego czasu bardzo byłem ich ciekaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2020 Udostępnij Napisano 2 marca 2020 (edytowany) Musical dobrze zagrywa się z Focalami. Słuchałem Musicala (nie pamiętam modelu) z Focal Temptation. Mocny, pełny dźwięk. Niesamowity bas. Edytowano 2 marca 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts