Bartosz Grodzicki Napisano 14 lipca 2019 Udostępnij Napisano 14 lipca 2019 Witam. Że względu na ograniczenia fizyczne nie mogę się zdecydować na głośniki podłogowe i padł pomysł o zakupie zestawu 3.1 ,który ma za zadanie głównie słuchanie muzyki z naciskiem na dobry bas pojawiający się już od niskiego poziomu głośności. Mam pokój 15m2. Pod uwagę biorę zestaw JBL 3.1 bar ,ale czytam ,ze brakuje mu średnich tomów. Czy jakiś zestaw w tej granicy budżetowej spełnia te wymagania ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 cześć, musisz wiedzieć, że soundbar nie nadaje się do smakowania muzyki - nie do tego został stworzony. W tych pieniądzach powinno udać CI się zmontować coś z używek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 Mam JBL Bar 5.1, który jest w zasadzie tym samym, co Bar 3.1, poza odpinanymi głośnikami i przez to nieco węższym rozstawem pary stereo. Basu jest dużo, nawet bardzo dużo i to od niskich poziomów głośności, ale kalibracja w tych soundbarach jest marna i przy pomieszczeniu 15 m² możesz być pewien, że będą fale stojące, które spowodują za duże natężenie określonych częstotliwości, za niskie natężenie innych i będzie to niemal niemożliwe do skorygowania. 2000 zł to nieco za mało na zestaw, który dobrze zagra i chodzi przede wszystkim o amplituner, którego możliwości korekcji akustyki pomieszczenia pozwolą na osiągnięcie zadowalającego efektu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Grodzicki Napisano 16 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 Dziękuję za odpowiedzi. Zakupiłem 3.1 i jestem zadowolony(chyba nie mam wygórowanych oczekiwań co do zestawu) na kolumny podłogowe i amplituner nie miałem kompletnie miejsca A ten zestaw moim zdaniem daje radę. Oczywiście wiem ,ze nie jest to zestaw muzyczny,ale mimo wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 Soundbar nie nadaje się do odsłuchu muzyki! Nie ma systemu stereo 3.1! Stereo to dwie kolumny ewentualnie że wsparcie subwoofera lub dwóch. Ale to nie w cenie 2000zl. Idź dobre używane monitory. I koniec dylematu Przed chwilą, Bartosz Grodzicki napisał: Dziękuję za odpowiedzi. Zakupiłem 3.1 i jestem zadowolony(chyba nie mam wygórowanych oczekiwań co do zestawu) na kolumny podłogowe i amplituner nie miałem kompletnie miejsca A ten zestaw moim zdaniem daje radę. Oczywiście wiem ,ze nie jest to zestaw muzyczny,ale mimo wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Ale nie polecaj go nikomu już na forum proszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts