drizzt Napisano 27 lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 lipca 2019 (edytowany) Jestem nowy, wiec sie grzecznie przywituje:) Do rzeczy - mam karte aim sc808 i analogowo yamahe r840. Karty musze sie pozbyc, bo jest tak blisko grafiki ze ta ledwo dycha - niestety teraz tak robia plyty matx:) Analogowa opcja z integry odpada, bo to tragedia. Pytanie brzmi: jaki maly wzmacniacz/ampli (wielkosci mniej wiecej w/w yamahy) KONIECZNIE z wejsciem optycznym - bedzie szlo prosto z integry - i fajnie by bylo jakby "gral" lepiej niz poprzedni duet. Nie jestem audiofilem, ani znawca tematu stad prosba o pomoc. Budzet? mysle do 1500. Najlepiej mniej ale tu elastycznie:) Raczej tylko stereo, i tak nie uzywam wiecej, dzieki! edit: cos w stylu TEAC AH-01? Edytowano 27 lipca 2019 przez drizzt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 lipca 2019 Jak nie duże i wszystko mające, szczególnie z gniazdem optycznym to może Yamaha WXA 50? Z tym, że będzie to trochę drożej. Drugie, tańsze to Cambridge Audio One. Będzie grał gorzej, ale za to taniej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drizzt Napisano 27 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2019 (edytowany) A cos w stylu tej wxa50 ale bez tylu fjuczerow? Potrzebuje jedynie wzmacniacza z dac tak naprawde.. Moze doloze jeszcze - mam monitory teaca LS-H255 i raczej nie zamierzam tego wymieniac, nie slucham glosno. Edytowano 27 lipca 2019 przez drizzt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 lipca 2019 Przy lepszym wzmacniaczu wyciśniesz znacznie więcej z tych głośników. "fluczery" może się przydadzą jak się do tego zbliżysz? A jeśli nie, to zostaje szukanie czegoś podobnego ale bez dodatków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 lipca 2019 To raczej słabo. Te małe urządzenia właśnie liczą na klienta który ceni wygląd i funkcjonalność. Więc raczej bez nowinek nie znajdziesz. Ta Yamaha jest całkiem ok. Masz jeszcze Denona pma50 którego nie specjalnie polecam. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 lipca 2019 S4 Home, czemu nie polecasz PMA50? Cienizna? Zdanie w necie jest podzielony. Jak pamięcią sięgam, to , basem było krucho. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts