Ledzian Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Może ktoś rzucić okiem czy rozstawiłem głośniki zgodnie z sztuką? Pole manewru mam ograniczone. Może suba bardziej od frontu dać - między prawym głośnikiem, a szafką rtv? Tylko wtedy głośnik pójdzie bardziej w róg pokoju/niesymetrycznie. Głośniki tylne planuje powiesić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Ogólnie dość dobre ustawienie,sub może iść w róg,tak nawet niektórzy producenci zalecają.Ewentualnie prawy front do rogu a sub między nim a szafką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 Subwoofer umieściłbym między szafką RTV a prawą ścianą jeśli się zmieści, reszta w porządku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 21 godzin temu, Marioxxl74 napisał: tak nawet niektórzy producenci zalecają zalecają, żeby tylko uzyskać efekt "podbicia" brzmienia ich słabych subów. Kwestia gustu, ja nie jestem zwolennikiem pchania subów w narożniki pomieszczenia. Nie jestem też zwolennikiem wróżenia z fusów, żeby jednoznacznie, na podstawie samego szkicu stwierdzić z pełną stanowczością, że akurat miejsce "x" będzie dla niego najlepsze. Co do rozstawienia samych kolumn, jest ok, patrząc na możliwości lokalowe. Do referencji trochę jednak brakuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ledzian Napisano 3 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2019 Dzięki wielkie za wszystkie porady. Kable do tylnych głośników już zamówione. W poniedziałek wiercenie. Pozycją suba pobawie się (w obecnym ma tą przewagę, że można użyć jako dodatkowy stolik 🙂 ). Ps. Ideału nie było w założeniach 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Ustawienie poprawne ale Dnia 2.08.2019 o 19:19, Markcox napisał: zalecają, żeby tylko uzyskać efekt "podbicia" brzmienia ich słabych subów. tu się zgadzam. Jeśli masz możliwość to sprawdź ustawienie jak na Twoim rysunku i w rogu. Sam będziesz wiedział. Reszta jest jak najbardziej ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts