Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Proszę kogoś o pomoc. Potrzebuję podłączyć głośniki LG które z stara wieżą miały bardzo ładny dźwięk i głośno grały ale wieza za duża i stara i chciałbym do nich dokupić coś żeby można bylo odtwarzać dzwiek przez bluetooth i podłączyć laptopa. Przepraszam za tak banalne pytanie ale nie znam się na tym. Salon ok 50m2, wysokość 2,5m. 

Z góry dziękuję za każdą pomoc

IMG_20190830_073816.jpg

Napisano

To prawdopodobnie nie są zbyt wymagające głośniki do wysterowania. Po za tym ich możliwości też są raczej nie wielkie... Sądzę, że rynek wtórny, to będzie ten kierunek. Ale napisz jeszcze ile faktycznie chciałbyś wydać.

Napisano (edytowany)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie chcę się jakoś ładować w koszta nie wiem max 400zl? Może jakiś konkretny wzmacniacz byście jednak polecili?

Powiem szczerze, że te kolumny na tej wieży robią wrażenie jak grają są bardzo głośne na połowie mocy nie jest się w stanie wysiedziec w pokoju. 

Na wieży z tyłu jest to jeszcze wstawię. Naprawdę gra bardzo głośno na radiu a przez laptop i wyjście AUX to robi wrażenie. 

Dzieki jeszcze raz

IMG_20190831_062454.jpg

Edytowano przez palacz66
Napisano (edytowany)

A coś nowego z tych VK to nie ma co patrzeć z tego co czytam.? Pionieer nie mieści się w budżecie i nie ma chyba bluetooth. Jeszcze co można było polecić proszę o pomoc

Edytowano przez palacz66
Napisano

Nie nie

Voice Kraft odpuść. To już lepiej graj na tych swoich które znasz.

Oprócz Pioneera a400 polecam sprawdzony denon pma560. 

I pamiętam decydujące przy wyborze przy tym budżecie jest stan urządzenia. A nie sam model. 

• 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
Napisano

Nie posłuchałem Was i kupiłem najtańszy konwerter po podłączeniu do TV optycznym przewodem niestety działa to dużo gorzej ciszej i mocno buczy niż przez wejście słuchawkowe. Wzmacniacz Denon 560. Chyba to oddam i zostanie przy wyjściu słuchawkowym dużo lepiej gra.