Florian Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 Witam, stoję przed dylematem i zwracam się o pomoc. Skompetowalem zestaw kina domowego według swoich upodobań kierując się opisami testami i recenzjami sprzętu, z tyłu dwa b&w dm 601 s3, centralny b&w htm 62, sub b&w asw 1000 wszystko stoi na denonie avr 1901, dyletat dotyczy głośników przednich, mam dwa mission Mx3 które kupiłem bo była okazja i są w świetnym stanie, ale oczekuje czegoś więcej od przednich kolumn i zastanawiam się nad kilkoma modelami, może ktoś doradzić czy jest sens decydować się na taki krok i który model będzie ładnie brzmiał? Myślę nad b&w cm7 b&w 683 /684 lub też canton chrono sl 508.2 proszę o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Głośniki centralny powinien być tej samej lini (seri ) , co fronty . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 18 godzin temu, Florian napisał: canton chrono sl 508.2 4 godziny temu, maciek72 napisał: Głośniki centralny powinien być tej samej lini (seri ) , co fronty Maciek ma rację , jak stawiasz na kino to fronty powinny być z tej samej serii , co do Cantonów to nie wiem jak w kinie ,ale jeżeli będziesz chciał np. posłuchać dłużej muzyki w stereo to radziłbym przed zakupem dłużej ich posłuchać. Graja detalicznie z naciskiem na wysokie tony i przy dłuższym słuchaniu dla mnie przynajmniej były męczące. Ale nie przesądzam oczywiście sprawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Florian Napisano 24 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2019 No niby tak ale lubię te wysokie tony z tego sprzętu b&w, tył i centralny maja podobne tweerery, z kolei moje fronty grają bardzo nisko i trochę gorsza jakość dźwięku z nich płynie, dlatego rozważam wymianę i szukam opinii na temat modeli które wymieniłem Wiem że te b&w cm7 są świetne, ale są też najdroższe, najtańsze jakie można znaleźć to gdzie 2500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Cm7 nie są świetne. Daleko im do tego. Tam jest basowy 12 cm 🥴 Jeśli chcesz bowersa nie to cóż możemy zrobić. Z detalicznych kolumn może lepiej wybrać monitory klipscha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Florian Napisano 24 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2019 Bowers robi robotę, negocjuje teraz cm8, są jeszcze droższe, ale zobaczymy co z tego bedzie, byłem ciekawy tych cantonow, wie coś ktoś na ten temat.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts