Kamil Pałka Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Pomocy, amplituner Denon się wyłącza... Model x550 bt , Wyświetla się takie coś :THERMAL PROTECTION MODE ACTIVATION. CO robić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 12 minut temu, Kamil Pałka napisał: THERMAL PROTECTION MODE ACTIVATION. CO robić? Wygląda to zabezpieczenie przeciw przegrzaniu. Masz tam dobrą wentylację tego amp? Nie stoi czasem w ciasnej szafce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Zabezpieczenie przed przegrzaniem się włączyło.Może ma za mało miejsca wokół siebie albo za bardzo go katujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Pałka Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) Amp stoi wolno na komodzie i ma dużo miejsca... Dodam Iż nie słucham głośniej niz 80% Edytowano 28 września 2019 przez Kamil Pałka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Ja w takiej sytuacji bym go wyłączył z prądu wystawił z szafki i obejrzał jak wyglądają otwory wentylacyjne. Odkurzył je, ewentualnie przedmuchaj delikatnie sprężonym powietrzem - oczywiście na wyłączonym. Odczekał jakieś 30 min i ponownie włączył. Jak się będzie powtarzać to chyba trzeba otworzyć i sprawdzić co się dzieje. Jak sprzęt nowy to serwis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 w tych modelach jak i x1000 trafa sie paliły i padały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 kolejny Twój temat kolego... i jeżeli traktujesz sprzęt tak, jak w poprzednim, to mnie obecny wątek w ogóle nie dziwi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Faktycznie poczytałem ten wątek ze spalonymi głośnikami .... W takim razie mając takie zamiłowanie do pałowania na maxa zastanowiłbym się nad sprzętem estradowym. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 września 2019 Udostępnij Napisano 29 września 2019 Przy 80% to i sąsiedzi muszą się dobrze bawić 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Pałka Napisano 29 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2019 hehe widzę, że źle się wyraziłem. Nie katuje go... na początku nie byłem świadomy co do posługiwania takim sprzętem bo pierwszy raz miałem styczność i myślałem jak ma grać to będzie i na max. Teraz oszczędnie użytkuje. Po dniu oglądania filmów i słuchania w rozsądnej głośności muzyki, problem się nie pojawił.. Dzięki każdemu za pomoc:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2019 Udostępnij Napisano 30 września 2019 80 procent to już 110 procent tego ampli. Słaby model to i słaby zasilacz. Słuchaj na 40 procent to nie będzie się wyłączał. Zaznaczam że tego typu uszkodzenia, a z czasem mogą nastąpić, nie podlegają gwarancji. Chyba że serwis ma dobry dzień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts