szyki78 Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 WItajcie Pytanie dla tych co słuchali bądź mają. Który lepszy i o ile? Mam dwie sztuki słuchawki Bayerdynamic 990 32 Ohm i Audiotechnica A990Z. Dzięki, Miłosz! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Witaj, Znam dobrze wersję RED ale już porównywałem z modelem Cobalt. Szczerze? Niebieski jest trochę lepszy. Wydaję mi się, że jest trochę więcej przestrzeni i mocniejszy bas.Ale na wyjściu mają taką samą moc. Twoje słuchawki nie są zbyt wymagające. Sądzę, że nawet "red" dałby radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyki78 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Dzięki. To może w takim razie warto zainteresować się wersją "black" ? Jest jeszcze taniej, a dla studenta to zaleta, hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Hmmm, ale tam jest mniej mocy. Bayery mimo tego, że 32 Ohmy to potrzebują trochę "czadu" po za tym "black" jest ciemniejszy i cieplejszy. Czy taki dźwięk by Ci pasował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyki78 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Audiotechnica jest trochę przyciemniona, więc nie wiem czy bym za bardzo nie przesadził. Wolałbym to raczej ożywić. Ale ok, chyba będę musiał po prostu porównać Red vs. Cobalt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 To oczywiście najlepsza opcja. Udaj się do salonu, weź koniecznie swoje słuchawki i sprawdź. Daj znać co wybrałeś i jakie były twoje odczucia. Ja stawiam na "red" : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 września 2019 Udostępnij Napisano 30 września 2019 Dnia 28.09.2019 o 20:11, Miras23 napisał: po za tym "black" jest ciemniejszy i cieplejszy. Chodzi o porownanie do wersji RED, a mozna wiedziec na jakich sluchawkach przeprowadziles ten test? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 września 2019 Udostępnij Napisano 30 września 2019 Wiesz co, w sumie to na dwóch modelach: B&W P5 i Meze NEO 99. W obydwu przypadkach było podobnie. W tych przypadkach wersja "black" była po prostu przyjemniejsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 1 października 2019 Udostępnij Napisano 1 października 2019 17 godzin temu, Miras23 napisał: W tych przypadkach wersja "black" była po prostu przyjemniejsza. Co masz na mysli przyjemniejsza? Z RED bylo za ostro na gorze z tymi sluchawkami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Zerknij do bloga Archimago... http://archimago.blogspot.com/2019/08/measurements-dragonflies-audioquest.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 4 października 2019 Udostępnij Napisano 4 października 2019 Dzieki za info o blogu. Ciekawe porownanie wazek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyki78 Napisano 25 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Witajcie, Odświeżam temat. Użytkuje już dłuższy czas, Dragonfly RED. Chciałbym teraz przejść na model Cobalt. Pytanie do posiadaczy, jak oceniacie ten model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Nie zastanawiaj się nawet. Model RED sprzedaż spokojnie za 400 zł. Więc inwestycja będzie kosztować Cię drugie 400 zł, a przyrost jaki otrzymasz pod każdym względem musi być lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 maja 2023 Udostępnij Napisano 16 maja 2023 Tutaj ważną informacją jest jeszcze to, że moc wyjściowa w modelu "RED" wynosi 2.1 V gdzie w modelu "BLACK" jest to 1.5 V. To zauważalna różnica, która może się przydać przy bardziej wymagających słuchawkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyki78 Napisano 21 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2023 Po Waszych wpisach, udałem się na odsłuch i zakupiłem Cobalt. Moc w zasadzie ta sama ale grają inaczej. W Cobalcie mam więcej wszystkiego. Dzielnie napędza moje stare Beyery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 to gratuluję Ci wyboru! Zobacz tylko czy masz aktualny soft urządzenia: https://www.audioquest.com/dacs/dragonfly/dragonfly-cobalt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Tutaj podsyłam linka do ściągania oprogramowania. Możecie sobie od razu sprawdzić czy jest nowy soft dla Dragonfly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldeMAR Napisano 18 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2023 Dzięki! Zainstalowałem, sprawdziłem. Póki co, do Cobalt nic nowego nie znalazłem. Jeśli możecie Tophifi to wrzućcie informację jak będzie coś nowego tam dostępnego. Nie zawsze mam czas na sprawdzanie, hahah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Jak dostaniemy jakąkolwiek informację ze strony Audioquest to wsadzimy tutaj na forum żebyście byli na bieżąco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 Tophifi-> Nie wiecie czy będą jakieś nowe modele Dragonfly? Na przykład coś wyżej od modelu Cobalt? Lub cokolwiek podobnego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 Na razie nie mamy żadnych informacji jeśli chodzi o nowe modele z gamy Audioquesta. Nie widzimy też żadnej zapowiedzi nowego, tego typu urządzenia. Jednakże jak coś nowego pojawi się to wrzucimy informację na naszą stronę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Kiedy jakaś lepsza cena będzie na COBALT? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Na razie nie spodziewamy się lepszych cen, tym bardziej że mamy od dłuższego czasu w promocji wszystkie modele Dragonfly. Jeśli już to może Black Friday, ale nie chce tu niczego obiecywać :):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts