Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć.

Ze względu ,że jestem totalnie zielony w sprzęcie audio proszę o radę. Mam ochotę poprawić sobie jakość muzyki pochodzącej z PC jednocześnie zrobić krok do przodu w elektronice. 

Mam pokój do 20m2 nie mam za bardzo miejsca gdzie położyć kolumny stojące na podłodze dlatego mam następujące pytanie. 

Upatrzyłem trzy głośniki firmy indian line :
-kolumna centralna 740x
-2 kolumny nota 260x
-amplituder Yamaha MusicCast RX-V485 jest jeszcze amplituder Yamaha MusicCast R-N303D JEST JAKAŚ RÓŻNICA ?

Jest szansa że to fajnie wypadnie jako odtwarzanie dźwięku i podłączenie tv?? Nie potrzebuje sprzętu audio za krocie dla mnie taki przeskok będzie już duży ( małymi kroczkami do przodu :). 

pozdrawiam 

Edytowano przez Eliksir
Napisano

Witaj,

oj, kompletnie takie konfiguracje nie mają sensu, szczególnie głośnik centralny do odsłuchu stereo. Jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości dźwięku, spójrz na jeden z amplitunerów stereofonicznych sieciowych np. Onkyo TX-8250 z odpowiednio dobranymi kolumnami. Jeśli wchodzą w rachubę tylko kolumny podstawkowe, dobrym uzupełnieniem będzie Heco Aurora 300, które możesz zakupić u nas w bardzo atrakcyjnej ofercie cenowej.
To oczywiście tylko jedna z propozycji, jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. 

Napisano (edytowany)

Dziękuję za odpowiedź ;), niestety mam do was trochę drogi a obecnie nie dysponuje czasem by się wyrwać.
Zapomniałem dopisać że myślałem o amplitunerze yamaha ze względu że można go rozbudować w przyszłości o bezprzewodowe głośniki.
Nie zagłębiałem się w firmę Onkyo, 

Następne pytanie a jak bym zmienił głośniki na 5.1 yamaha NS-P20
i amplituner Yamaha RX-V485  

Miało by to ręce i głowę?

Edytowano przez Eliksir
Napisano

Przede wszystkim odpowiedź sobie na pytanie czy potrzebujesz amplitunera AV czy amplitunera/wzmacniacza stereo.? Czy sprzęt ma służyć w głównej mierze do seansów filmowych czy też słuchania muzyki? W pierwszym poście wymieniłes amplituner stereo i amplituner AV. 

Napisano (edytowany)

Jak powiem, że połowa filmy i połowa muzyka to nie jest żadna odpowiedź, 
chyba stawiał bym na uniwersalność:
Yamaha MusicCast RX-V485  + głośniki 5.1 yamaha NS-P20 

Edytowano przez Eliksir
Napisano

Jeśli zestaw będzie wykorzystywany także do kina domowego, wtedy oczywiście dobrą opcją będzie amplituner Yamaha RX-V485. Natomiast jeśli także będziesz słuchał muzyki, odradzam mały zestaw plastikowych głośników. To nie zagra. Spójrz nawet na bardziej budżetowe, klasyczne kolumny np. Polk Audio T531. W pakiecie z elektroniką zrobimy Ci bardzo atrakcyjną cenę, a będziesz miał dobry, nowoczesny system.

Napisano

Wybierasz bardzo słaby jakościowo sprzęt.

Na pewno nie do odsłuchu muzyki a kino też mizernie.

Czego ty szukasz?jak chcesz kino to idź w Yamaha 485 i dokup do tego set magnata 5.1/ tannoy tfx tudzież canton movie i już. 

Pozdrawiam