Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, chciałem poprawić jakość dźwięku tv zarówno w filmach (70%) jak i czasem posłuchać po prostu muzyki (30%). W opcji rat 0% chciałem wydać maks 2500zł ( takie raty to jedyna opcja, więc tylko nowy sprzęt), stąd pomysł na soundbar. Jednak im więcej czytam na forach audio, tym bardziej odechciewa mi się ten zakup i pojawił się nowy pomysł. Chciałem podpytać, czy nie lepiej byłoby nabyć  na razie  taki amplituner: DENON AVR-X250BT https://www.euro.com.pl/amplitunery/denon-avr-x250bt.bhtml#opis plus 2x kolumny podstawkowe (tylko na to jest miejsce w pokoju) plus subwoofer . Tutaj prośba o pomoc, biorąc pod uwagę cenę amplitunera 999zł czy za 1500zł znajdę też resztę i czy tak jak piszą na forach bedzie to  lepsza opcja niż pchanie się w soundbar z subem ?? Za podpowiedzi dzięki z góry.

Napisano

Jeżeli nie masz miejsca na 5.1 to po co Ci amplituner AV? Poza tym ten model podobnie jak soundbar też raczej nie jest tutaj polecany. Skoro mają być 2 kolumny to wystarczy Ci wzmacniacz z wejściem optycznym do podłączenia tv plus np chromecast do streamingu. Myślę, że w cenie do 2500 to o wiele sensowniejszy wybór niż ten kiepski amplituner. Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za odpowiedź ale: Nie mówiłem, że nie mam miejsca na 5.1 ( nie mam na duże kolumny podłogowe, oraz na tę chwile kasy na wszystkie kolumny. W półtora roku spłacę te i dokupię resztę ). Co do samego amplitunera sugerowałem się tym testem https://www.hfc.com.pl/test/3320,denon-avr-x250bt.html Nie jestem ani znawcą ani audiofilem, dlatego raczej patrzę na testy, niż na swoją wiedzę :))

Napisano

Ja proponuję dorzucić jeszcze tysiąca i wtedy znajdziesz już jakiś w miarę sensowny zestaw aczkolwiek bez suba. Moim zdaniem wydawanie 2500 PLN na set 5.1 plus amp to raczej kiepska inwestycja. A raty 10 x 0% znajdziesz też w wyższych przedziałach cenowych. 

Napisano

Witaj,

jeśli chcesz zbudować docelowo dobry klasowo system, pomyśl na początek o sensownym amplitunerze wielokanałowym oraz zestawie dwóch kolumn podstawkowych. Moja propozycja to Yamaha RX-V485 lub Pioneer VSX-933 do których podłączyłbym monitory Pylon Audio Pearl Monitor  lub trochę droższe Heco Aurora 300.

Docelowo dokupisz sobie głośnik centralny, efektowe i subwoofer.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, oczywiście w przypadku pytań jestem do dyspozycji. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. U nas masz także raty 0%.

Napisano

Nie no zdecydowanie budżet jest za mały. Bierzesz na raty do dołóż trochę, rata zwiększy się o parędziesiąt złotych, a sprzęt będzie zupełnie innej klasy.

Yamah i Pioneer to dobre opcje także polecam.

Co do kolumn to polecam jeszcze większe ELAC B6, Magnat 723.

Pozdrawiam i zapraszam