Aquafella #1 Napisano 27 października 2019 Witam. Chciałbym was prosić o pomoc w zawężeniu sprzętu który powinienem brać pod uwagę w zakupie. Salon 6x10m z nieco podwyższonym sufitem(m.w do 4.2m) Muzuka- rap dance house pop ale i klasyczna czasem . Mam komputer mini itx który rozważam jako źródło dźwięku cyfrowego+przetwornik ca, jednak do rozwazenia także odtwarzacz strumieniowy z wbudowanym przetwornikiem No i rzecz jasna wzmacniacz i kolumny. Budżet <10-12tys Kanapa 3.5m od ściany (tej 6m) na której ma stanąć tv i granie. Mam świadomość że w kuchni (druga strona salonu)nie będę słyszałem szczegółowo wszytskiego. Zapoznałem się że wcześniejszymi postami dotyczącymi doboru do takich pomieszczeń. Pojawiały się sugestie kolumn Magnant 757 stx 300 Wśród Wzmacniaczey nad i Cambridge. Dzięki za pomoc i sugestie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 28 października 2019 Witaj,duże i trudne pomieszczenie do nagłośnienia. Zacznę od kolumn - moim zdaniem najlepiej poradzą sobie Klipsch RP-8000F. To bardzo mocne, skuteczne kolumny, oferujący bardzo swobodny, dynamiczny, trochę koncertowy charakter grania. Ewentualnie spójrz jeszcze na Polk Audio RTi A9. Wzmacniacz - moja propozycja to Cambridge Audio CXA80, może NAD C368, Naim NAIT 5si, a funkcje sieciowe w przypadku NAD możemy uzyskać z modułu BluOS, w pozostałych przypadkach ze świetnego najnowszego odtwarzacza sieciowego Primare NP5 Prism. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aquafella #3 Napisano 28 października 2019 (edytowany) Dziękuję za odp Zacząłem drążyć temat akustyki. Ten podwyższony Sufit będzie dwuspadowy-powyzej m.w 35m2 pomieszczenia(nad kuchnia będzie normalny) Planowana podadzka betonowa też utrudni sprawe Przesyłam rzut Zastanawiam się czy sufitu nie warto byłoby wyłożyć jakimiś panelami absorbujafymi-chcociazby w części tzn powyżej sprzętu i polu odlsuchowym 15m2 Edytowano 28 października 2019 przez Aquafella Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 28 października 2019 Witaj, Faktycznie pomieszczenie skompilowane. Ale do ogarnięcia. Jako kolumny porównuje wspomniane przez ciebie magnaty 757 jako rewelacyjne kolumny w porównaniu do odpowiednika klipsch. Tu nie uraczysz ostrości ani szorstkości średnicy a moc, jasność , stereofonia i swoboda grania będzie na takim samym poziomie. Wówczas jako wzmacniacz do nich atoll in100. Kolejna opcja to wspomniane już Polk rtia9 i wówczas do nich polecam ci Cambridge CXA80. Zapraszamy na odsłuch, oo wyceny sprzętu no i w twoim przypadku szczególnie do wypożyczenia i odsłuchania sprzętu w domu. Dobierzemy także kable i źródło. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach