Maciej Michałek Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 Cześć, czy ktoś z drogich forumowiczów miał okazję testować NAD AMP1 (https://nadelectronics.com/product/amp1/), najlepiej w porównaniu z NAD C338? Może trafiliście gdzieś na testy laboratoryjne tego urządzenia, podobne do tych z https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2980-nad-c338 ? W C338 sekcja wzmocnienia była oparta o moduły HyperX UCD. A jak jest w AMP1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Moim zdaniem jest to nowa odsłona nada d3020. I takowych testów znajdziesz dużo. Nie miałem amp1 więc dokładnie nie powiem. Ale zmiany to oczekiwał bym raczej kosmetycznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Michałek Napisano 5 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Znalazłem test w niemieckiej prasie: https://www.likehifi.de/test/verstaerker/test-nad-amp1-klein-und-klar/ . Wygląda na tyle kusząco, że zaryzykuję w ciemno i ściągnę go z Niemiec. Zastanawiam się tylko, jak przy 40W poradzi sobie z podłogówkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 (edytowany) Według mnie powinien jeżeli to nie będą jakieś super wymagające podłogówki. Moje zdanie jest takie że moc nas wyzwoli, ale nie wszyscy się z tym zgadzają 😁 Pytanie czy nasi dystrybutorzy NAD nie mają tego wzmacniacza? Chodzi mi żebyś posłuchał zanim kupisz... Edytowano 5 listopada 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Michałek Napisano 5 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Chciałem wypożyczyć i posłuchać, ale w Trójmieście nikt o tym nie słyszał, w polskiej dystrybucji jeszcze nie ma. Zamówiłem już na Amazonie, 475 euro, przesyłka gratis, może dojdzie w piątek. Zobaczymy, co z tego będzie. Dam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 No mówię ci że to nowe wcielenie po prostu. Salony raczej nie ściągają takiego sprzętu dla samego posiadania. Jeśli podlogowki nie będą zbyt wymagające to da radę. Z większymi, o mniejszej skuteczności będzie po prostu ciszej. Mniej dynamicznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Witam Macieju. Jak wrażenia z użytkowania AMP1. Zastanawiam się nad jego zakupem. Chciałbym go podłączyć do B&W 606S2. Wzmacniacz ten da radę odpowiednio wysterować te kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Michałek Napisano 23 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Cześć, jestem zadowolony. Mały, dyskretny, nie rzuca się w oczy, a radzi sobie z Tonsilami Maestro S, więc da radę ze wspomnianymi B&W. Myślę, że cyfrowe wzmacniacze mają tutaj sporą przewagę. Teraz tylko czekam aż dzieci podrosną, co by zmienić kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 4 minuty temu, Maciej Michałek napisał: Cześć, jestem zadowolony. Mały, dyskretny, nie rzuca się w oczy, a radzi sobie z Tonsilami Maestro S, więc da radę ze wspomnianymi B&W. Myślę, że cyfrowe wzmacniacze mają tutaj sporą przewagę. Teraz tylko czekam aż dzieci podrosną, co by zmienić kolumny Super. To teraz musze poszukać gdzie jest w mojej okolicy i umówić się na odsłuch. Chromecast działa bez zarzutów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Michałek Napisano 23 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2021 3 minuty temu, agora napisał: Chromecast działa bez zarzutów ? Tak. Słucham ze Spotify. Ze znalezieniem w okolicy możesz mieć problem, chyba ten model nie był dystrybuowany oficjalnie na terenie Polski. Możesz zawsze kupić przez Amazona, posłuchać na swojej konfiguracji, a jak coś będzie nie tak, zwrócić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Ok. Dzięki za informacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 (edytowany) Argon Audio SA1 to jest ten sam wzmacniacz co NAD AMP1 albo odwrotnie NAD to Argon 😉 https://avstore.pl/amplitunery-stereo/argon-audio-sa1-amplituner-stereo-z-bluetooth.html Edytowano 23 maja 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 1 godzinę temu, RLC napisał: Argon Audio SA1 to jest ten sam wzmacniacz co NAD AMP1 albo odwrotnie NAD to Argon 😉 https://avstore.pl/amplitunery-stereo/argon-audio-sa1-amplituner-stereo-z-bluetooth.html Niestety brakuje chromecast na którym mi zależy 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Możesz kupić inny tani streamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 1 godzinę temu, RLC napisał: Możesz kupić inny tani streamer. Zgadza się ale nie będzie już tak funkcjonalny. Zależy mi na prostocie obsługi tym bardziej ze nie będę jedynym użytkownikiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 To nie jest takie trudne jak ci się wydaję 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 10 minut temu, RLC napisał: To nie jest takie trudne jak ci się wydaję 😉 Wiem. Leży aktualnie w szufladzie chromecast audio, który używałem na CXA60. Teraz szukam czegoś mniejszego z zaimplementowanym chromecast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Rób jak chcesz ja bym kupił wzmacniacz i podłączył CA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Mając chromecast w szufladzie i Do Bowersa? Moim zdaniem ten NAD gra nieco górą pasma. Tez bym szukał czegoś klasycznego. Miększego. A podłączył chromecast. Ale jak chcesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 (edytowany) Co proponujesz ? 39 minut temu, S4Home napisał: Mając chromecast w szufladzie i Do Bowersa? Moim zdaniem ten NAD gra nieco górą pasma. Tez bym szukał czegoś klasycznego. Miększego. A podłączył chromecast. Ale jak chcesz. Co proponujesz ? Kolumny białe podstawkowe. Sprzęt kolor srebrny (wiem NAD nie jest srebrny ale zmieniła się koncepcja) Edytowano 24 maja 2021 przez agora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meysonbraxxton Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 (edytowany) Pytanie czy nasi dystrybutorzy NAD nie mają Showbox jiofi.local.html tplinklogin tego wzmacniacza? Chodzi mi żebyś posłuchał zanim kupisz... Edytowano 29 maja 2021 przez meysonbraxxton Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 4 minuty temu, meysonbraxxton napisał: Pytanie czy nasi dystrybutorzy NAD nie mają tego wzmacniacza? Chodzi mi żebyś posłuchał zanim kupisz... Nie spotkałem się. Od czasu założenia posta zmieniła się trochę koncepcja zestawu audio. Aktualnie mam kupione MA Silver 100 i wypożyczyłem do nich NAD C368. Niestety słuchałem może z 1,5 godziny i dźwięk był dla mnie zbyt męczący (cyfrowy) wiec chyba raczej odpuszczę wzmacniacze NAD dla tych kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 No pisałem o tym właśnie w innym wątku. Te Nady nie do Silverów. Sprawdź Atolla, Magnata, Pier audio. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Dnia 29.05.2021 o 12:28, agora napisał: Nie spotkałem się. Od czasu założenia posta zmieniła się trochę koncepcja zestawu audio. Aktualnie mam kupione MA Silver 100 i wypożyczyłem do nich NAD C368. Niestety słuchałem może z 1,5 godziny i dźwięk był dla mnie zbyt męczący (cyfrowy) wiec chyba raczej odpuszczę wzmacniacze NAD dla tych kolumn Tak jak pisałem. W przypadku Monitor Audio Silver 100 lepiej iść w kierunku muzykalnego wzmacniacza takiego jak Atoll IN50 Signature, NAD C356bee, Audiolab 6000a czy Musical Fidelity M3si. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 Dnia 1.06.2021 o 15:14, Q21 napisał: Tak jak pisałem. W przypadku Monitor Audio Silver 100 lepiej iść w kierunku muzykalnego wzmacniacza takiego jak Atoll IN50 Signature, NAD C356bee, Audiolab 6000a czy Musical Fidelity M3si. a co sądzisz o Magnat MR780? Warto go posłuchać z tymi kolumnami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts