RS75 Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Witajcie. Czy ktoś może coś napisać na temat tego wzmacniacza ? https://allegro.pl/oferta/roksan-caspian-mk1-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-8675291685 Zamierzam go kupić, w niedalekiej przyszłości. Chcę zamienić z Musical Fidelity E100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 (edytowany) Bardzo dobry wzmacniacz, dużo się dzieje w środkowym paśmie, bogactwo szczegółów. Dynamiczny, bardzo szybki. Mocny bas, bardzo zdyscyplinowany, raczej punktowy. Góra lekko zaokrąglona. Wzmacniacz do ciepłych nie należy. Raczej neutralny. Ogólnie polecam. Cena bardzo dobra, za swój płaciłem 1900 zł, tyle, że z czarnym frontem. Widziałem do kompletu cd, warto przemyśleć zakup. Cd nie znam. Zapytaj kolegów z forum. U mnie grał z Marantzem 67 SE. Napisz jeszcze co chciałbyś zmienić w dźwięku. Pozdrawiam Edytowano 16 listopada 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RS75 Napisano 17 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Ogólnie chodzi mi o to, że chce coś "innego". Raczej unikam dźwięku jasnego, trochę poczytałem na temat tego wzmacniacza, niby górą gra "oszczędnie" ale co ma być słyszalne to jest. Chciał bym również nieco poprawić dynamikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 (edytowany) Musicala słuchałem przez moment, ale nie pamiętam, który model i trwało to zbyt krótko, więc trudno mi wyrokować czy ten dźwięk będzie dla Ciebie odpowiedni. To tylko mogą zweryfikować Twoje uszy. Może być jaśniej, ale rozjaśniony dźwięk w średnicy i górnym paśmie to więcej szczegółów, które usłyszysz. Wzmacniacz jest bardzo dynamiczny, więc tu powinno być lepiej. O ile dobrze kojarzę to Caspian vs Musical. Caspian gra trochę bardziej twardo i z większą werwą. Poczekaj do jutra na Piotra z @S4Home . Być może Roman @RoRo coś będzie wiedział na temat Musical vs Caspian. Edytowano 17 listopada 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RS75 Napisano 20 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 (edytowany) A jak wygląda sytuacja, porównując mojego Musicala, do wzmacniacza = https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-stereo-roksan-k2 Może ktoś słuchał ? Edit: Korci mnie jeszcze coś takiego: https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-audio-analogue-puccini-settanta-rev-2-8595097479 https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-audio-analogue-crescendo-na-gwarancji Edytowano 20 listopada 2019 przez RS75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp79 Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Witam, nie znalazłem nigdzie informacji dotyczącej różnicy pomiędzy mk1 i m1, czym się one różnią poza wyglądem frontu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Znajdź zdjęcia środka. Ja na telefonie to mam jednak trudność z tym. Z tego co kojarzę zmieniał się układ zasilający. Jak nie znajdziesz to roksan udzieli ci takich informacji Mimo przejęcia przez monitor audio to twórcy tych super klocków nadal tam siedzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp79 Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Znajdź zdjęcia środka. Ja na telefonie to mam jednak trudność z tym. Z tego co kojarzę zmieniał się układ zasilający. Jak nie znajdziesz to roksan udzieli ci takich informacji Mimo przejęcia przez monitor audio to twórcy tych super klocków nadal tam siedzą. Dzięki bardzo za wskazówki, pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts