Habibi Oberek Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 (edytowany) Witam to mój pierwszy post tutaj, więc proszę o trochę wyrozumiałości w związku z ograniczonym budżetem pomyślałem o rynku wtórnym i znalazłem takie kolumny, czy będą współgrały ze tym sprzętem? i które z którym? ONKYO TX-8150 - YAMAHA R-N602 Monitor Audio Bronze BX6 Heco music style 500 Pylon Audio Pearl 25 źródło muzyki 60% YouTube, radio 5%, 35% inne, -również w wyższej rozdzielczości rodzaje to house, muzyka rozrywkowa/współczesna Pink Floyd AC/DC, Rock, raczej nie bardzo szybki pokój ok 19m2 , prostokąt odległość od głośników 2.5m (wysokość trójkąta) rozstaw kolumn 3.2m Edytowano 19 listopada 2019 przez Habibi Oberek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 8150 jest straszy. Nie obsługuje wszystkich platform. Szukaj używanego 8250 albo Pioneer sxn30ae jak już. Albo pytaj nas o nowe. A dobór kolumn. Do heco Yamaha Do bronze Onkyo Do pylona obojętnie. Z czego to niższa klasa kolumn niż wspomniane wcześniej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: 8150 jest straszy. Nie obsługuje wszystkich platform. Szukaj używanego 8250 albo Pioneer sxn30ae jak już. Albo pytaj nas o nowe. A dobór kolumn. Do heco Yamaha Do bronze Onkyo Do pylona obojętnie. Z czego to niższa klasa kolumn niż wspomniane wcześniej. Pozdrawiam Mam odmienne zdanie. Pylony potrafią więcej niż Heco i Monitor Audio. Tylko dostarcz mu odpowiedni wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibi Oberek Napisano 20 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 dzięki za sugestie może w piątek uda się posłuchać tego 8250 z bronze BX6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibi Oberek Napisano 20 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 dzięki za sugestie może w piątek uda się posłuchać tego 8250 z bronze BX6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 Dobrze, że od czegoś zaczynasz. Ale BX6 mogą się okazać za duże do Twoich 19 metrów. Zwróć uwagę w jakich warunkach będą prezentowane te głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibi Oberek Napisano 20 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 12 godzin temu, S4Home napisał: 8150 jest straszy. Nie obsługuje wszystkich platform. Szukaj używanego 8250 albo Pioneer sxn30ae jak już. Albo pytaj nas o nowe. A dobór kolumn. Do heco Yamaha Do bronze Onkyo Do pylona obojętnie. Z czego to niższa klasa kolumn niż wspomniane wcześniej. Pozdrawiam S4Home, choć mam sporo punktów audio w Katowicach, to coś mi podpowiada by to właśnie do was się zwrócić może była by możliwość, by w waszym salonie posłuchać jak gra ten Onkyo 8250 najlepiej z Bronze BX6 ? zacząłem nawet rozważać by tego 8250 wziąć nowego, wszystko zależy od elastyczności pozdrawiam 16 minut temu, Miras23 napisał: Dobrze, że od czegoś zaczynasz. Ale BX6 mogą się okazać za duże do Twoich 19 metrów. Zwróć uwagę w jakich warunkach będą prezentowane te głośniki. no nie mam doświadczenia , to co proponujesz ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 Może skoncentruj się na mniejszych, modelu BX5 na przykład. A z małych podłogóweczek, to jeszcze rozważ Indiany Line Nota 550X. To gdzieś podobna półka za podobne pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 21 godzin temu, Miras23 napisał: Mam odmienne zdanie. Pylony potrafią więcej niż Heco i Monitor Audio. Tylko dostarcz mu odpowiedni wzmacniacz. To samo tyczy się heco 500. Gdzie ich słuchałeś i z czym? Oczywiście zdanie możesz mieć odmienne oo to jest forum wymiana spostrzeżeń. Ja jednak swojego zdania nie zmienię. 11 godzin temu, Habibi Oberek napisał: S4Home, choć mam sporo punktów audio w Katowicach, to coś mi podpowiada by to właśnie do was się zwrócić może była by możliwość, by w waszym salonie posłuchać jak gra ten Onkyo 8250 najlepiej z Bronze BX6 ? zacząłem nawet rozważać by tego 8250 wziąć nowego, wszystko zależy od elastyczności pozdrawiam no nie mam doświadczenia , to co proponujesz ??? Bx6 to starsza seria ale bronze 6 mamy i zapraszam. Nie ma problemu. Umów się na odsłuch i będziesz wiedział czy to granie dla ciebie. Dodatkowo damy ci możliwość wzięcia kolumn do domu żebyś sprawdził wielkosciowo. Nie no mniejsze czy to bx5 czy bronze 5 grają wyraźnie gorzej. Mają dużo bardziej wyeksponowany sopran. Są bardziej szorstkie. Dużo mniej udany model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts