Habibi Oberek #1 Napisano 19 listopada 2019 (edytowany) Witam to mój pierwszy post tutaj, więc proszę o trochę wyrozumiałości w związku z ograniczonym budżetem pomyślałem o rynku wtórnym i znalazłem takie kolumny, czy będą współgrały ze tym sprzętem? i które z którym? ONKYO TX-8150 - YAMAHA R-N602 Monitor Audio Bronze BX6 Heco music style 500 Pylon Audio Pearl 25 źródło muzyki 60% YouTube, radio 5%, 35% inne, -również w wyższej rozdzielczości rodzaje to house, muzyka rozrywkowa/współczesna Pink Floyd AC/DC, Rock, raczej nie bardzo szybki pokój ok 19m2 , prostokąt odległość od głośników 2.5m (wysokość trójkąta) rozstaw kolumn 3.2m Edytowano 19 listopada 2019 przez Habibi Oberek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 20 listopada 2019 8150 jest straszy. Nie obsługuje wszystkich platform. Szukaj używanego 8250 albo Pioneer sxn30ae jak już. Albo pytaj nas o nowe. A dobór kolumn. Do heco Yamaha Do bronze Onkyo Do pylona obojętnie. Z czego to niższa klasa kolumn niż wspomniane wcześniej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #3 Napisano 20 listopada 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: 8150 jest straszy. Nie obsługuje wszystkich platform. Szukaj używanego 8250 albo Pioneer sxn30ae jak już. Albo pytaj nas o nowe. A dobór kolumn. Do heco Yamaha Do bronze Onkyo Do pylona obojętnie. Z czego to niższa klasa kolumn niż wspomniane wcześniej. Pozdrawiam Mam odmienne zdanie. Pylony potrafią więcej niż Heco i Monitor Audio. Tylko dostarcz mu odpowiedni wzmacniacz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Habibi Oberek #4 Napisano 20 listopada 2019 dzięki za sugestie może w piątek uda się posłuchać tego 8250 z bronze BX6 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Habibi Oberek #5 Napisano 20 listopada 2019 dzięki za sugestie może w piątek uda się posłuchać tego 8250 z bronze BX6 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #6 Napisano 20 listopada 2019 Dobrze, że od czegoś zaczynasz. Ale BX6 mogą się okazać za duże do Twoich 19 metrów. Zwróć uwagę w jakich warunkach będą prezentowane te głośniki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Habibi Oberek #7 Napisano 20 listopada 2019 12 godzin temu, S4Home napisał: 8150 jest straszy. Nie obsługuje wszystkich platform. Szukaj używanego 8250 albo Pioneer sxn30ae jak już. Albo pytaj nas o nowe. A dobór kolumn. Do heco Yamaha Do bronze Onkyo Do pylona obojętnie. Z czego to niższa klasa kolumn niż wspomniane wcześniej. Pozdrawiam S4Home, choć mam sporo punktów audio w Katowicach, to coś mi podpowiada by to właśnie do was się zwrócić może była by możliwość, by w waszym salonie posłuchać jak gra ten Onkyo 8250 najlepiej z Bronze BX6 ? zacząłem nawet rozważać by tego 8250 wziąć nowego, wszystko zależy od elastyczności pozdrawiam 16 minut temu, Miras23 napisał: Dobrze, że od czegoś zaczynasz. Ale BX6 mogą się okazać za duże do Twoich 19 metrów. Zwróć uwagę w jakich warunkach będą prezentowane te głośniki. no nie mam doświadczenia , to co proponujesz ??? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #8 Napisano 20 listopada 2019 Może skoncentruj się na mniejszych, modelu BX5 na przykład. A z małych podłogóweczek, to jeszcze rozważ Indiany Line Nota 550X. To gdzieś podobna półka za podobne pieniądze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 21 listopada 2019 21 godzin temu, Miras23 napisał: Mam odmienne zdanie. Pylony potrafią więcej niż Heco i Monitor Audio. Tylko dostarcz mu odpowiedni wzmacniacz. To samo tyczy się heco 500. Gdzie ich słuchałeś i z czym? Oczywiście zdanie możesz mieć odmienne oo to jest forum wymiana spostrzeżeń. Ja jednak swojego zdania nie zmienię. 11 godzin temu, Habibi Oberek napisał: S4Home, choć mam sporo punktów audio w Katowicach, to coś mi podpowiada by to właśnie do was się zwrócić może była by możliwość, by w waszym salonie posłuchać jak gra ten Onkyo 8250 najlepiej z Bronze BX6 ? zacząłem nawet rozważać by tego 8250 wziąć nowego, wszystko zależy od elastyczności pozdrawiam no nie mam doświadczenia , to co proponujesz ??? Bx6 to starsza seria ale bronze 6 mamy i zapraszam. Nie ma problemu. Umów się na odsłuch i będziesz wiedział czy to granie dla ciebie. Dodatkowo damy ci możliwość wzięcia kolumn do domu żebyś sprawdził wielkosciowo. Nie no mniejsze czy to bx5 czy bronze 5 grają wyraźnie gorzej. Mają dużo bardziej wyeksponowany sopran. Są bardziej szorstkie. Dużo mniej udany model. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach