progosu Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 Mam karte dzwiekowa asus xonar dx i szukam do niej dobrych sluchawek. Co mozecie polecic do ~350zl? Sam zastanawialem sie nad:AKG K530 LTD - czytalem opinie, praktycznie wszyscy wypowiadaja sie o nich w superlatywach.SONY MDR-V500DJ - ta firma mnie nigdy nie zawiodlaKOSS PRO-3AA - posiadam ksc75, swietne sluchawki, a te pewnie beda jeszcze lepszeSennheiser HD 555 - ciekawy wyglad, wygladaja na trwale, no ale w sluchawkach mam zamiar sluchac muzyki a nie sie na nie patrzecGRADO SR-60 - dobra firma, opinie tez dobreCreative Aurvana Live - ludzie niby polecaja ale widzialem opinie, ze nie ma w nich czegos takiego jak hmm cisza calkotwita tylko slychac szumy no i do tego creative..licze na wasza pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 muzyczny_gość - Król ZłotyZ A M I A T A M Y !!! Kolegom debiutantom podpowiadam po raz n-ty, że na siekierezadę z komputera to nie ten adres na tym Forum ! Czytać, myśleć, analizować. I dopiero pisać tam gdzie Regulamin określa. A nie śmiecić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 progosu poniekąd sam sobie odpowiedziałeś na postawione pytanieKwestia doboru słuchawek do.. muzyki ważna istotna sprawaZestawiając słuchawki Grado z słuchawkami Creative to takie ładnie ujmując... faux pas...W internecie jest więcej testów słuchawek lub tyle samo co głośników Perkoz_1 i co ja biedny "królik" mam poczynić z tematem...hmm podpytam drugie sławnego króla .. RoRo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty76 Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 Ja polecam grado - sam posiadam 80 - dla mnie super - wymagają długiego wygrzewania... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 Grado do karty dzwiękowej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty76 Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 ok, oczywiście źródło jest ważne, ale elementem wykonawczym toru jest słuchawka więc dlaczego nie grado?... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 no włąsnie źródło.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 listopada 2008 Koledzy Perkoz_1 oraz Muzyczny_GośćZgodnie z Waszymi sugestiami - wątek przeniesiony z działu "Stereo" do działu "PC-Audio/iPhone/iPod"A przy okazji trochę uzupełniłem temat wątku - tak dla lepszej czytelności ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Hide Napisano 17 listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 listopada 2008 Cytat [b](...)Kwestia doboru słuchawek do.. muzyki ważna istotna sprawaZestawiając słuchawki Grado z słuchawkami Creative to takie ładnie ujmując... faux pas...(...) No to ja się nieśmiało wtrącę:1. Mam i Grado SR60, i Creative AurvanaLive!. Można je śmiało - bez faux pas - porównać ze sobą (przynajmniej dla sprzętu kosztującego mniej, niż "N" kzł (gdzie N>10).Grają inaczej, Grado są otwarte, CAL! są zamknięte (choć nie zbyt mocno wytłumione), inna przestrzeń...Ja do klasyki wolę CAL! - jak dal mnie lepiej oddają niskie rejestry (kontrabasy, kotły, niska "blacha") i dobrze "śpiewają" na nich np. smyczki czy harfa (ale w dobrze zrobionych nagraniach).Do "lekkiej" muzy (np. pop, wokale, jazz, gitara...) wolę Grado - o ilę mogę w danej chwili poprzeszkadzać innym (bo są OTWARTE). Mają "takie coś", taką specyficzną aurę... 2. Porównywałem bezpośrednio Grado z AKG530 (jeszcze przed kupnem CAL!). I wygrały Grado - większa muzykalność, nie "zalewały" basem. Choć AKG530 są niezłe! I bardzo solidnie wykonane. Ale kiedy przesłuchałem jeszcze CAL! - wybrałem te ostatnie. I nie załuję.Ale to wszystko zależy od preferencji, a nawet od ...rozmiaru ucha (duże do CAL! może się nie zmieścić).P.S. I Grado, i CAL! zagrają dobrze przy kartach dźwiękowych, a nawet przy "grajkach" przenośnych.AKG są bardziej wymagające co do wydajności źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts