Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Obydwie kolumny ktore zaproponowalem beda graly lepiej od T50. Pomieszczenie masz 14m² z tego co pamietam?

19 minut temu, Lukas455 napisał:

A są jakieś bestsellery co do głośników do 3 tyś ?

Nie ma czegos takiego poniewaz kazdy lubi cos innego.

Napisano (edytowany)

Dobre kolumny tylko czy nie za wielkie do takiego pomieszczenia tz. 14m² przynajmniej ten wyzszy model. Postaraj sie najpierw wykonac odsluch (wypozycz) w/w kolumny w domu nie kupuj od razu.

Ok moj blad pomylilem Cie z innym gosciem ktoremu odradzales kolumny Polk Audio T50 i tam bylo takie pomieszczenie.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano (edytowany)

Może jeszcze branża coś jutro podpowie? 

Nie wiem jak opisać dzwięk który mi wpada w ucho. 

"Syczący", wysoko tonowy, skrajne pasma. Podobno Klipcshe tak grają (klipsch rp-260f) , polecicie je ?

Edytowano przez Lukas455
Napisano (edytowany)

No raczej heco czy dali nie da Ci tego syczenia. Pojedz do salonu audio ze swoim ampli i sprawdź kilka modeli klipsza. Może jeszcze B&W. Coś na pewno branża jutro wymyśli 🙂

Edytowano przez seba3002
Napisano

Gdzie do 3k Polk audio t50? To typowe kolumny kinowe za 1600 za zestaw.

W tej cenie do tego amplitunera kolejność nieprzypadkowa:

Heco aurora 700

Melodika bl40mkIII

Tannoy Mercury 7.4

Zapraszam po wyceny.

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Stoję przed wyborem głośników, i tu nie wiem na co się zdecydować. Kolega z innego forum polecił mi Klipsch R-620F. Może je ktoś posiada i mógł by napisać czy warto je kupić.

Pozdr.

Napisano

Hej. Jeszcze bym potrzebował doradztwa w sprawie kabli głośnikowych. Przypomnę do Onkyo TX-8270 + Heco Aurora 700. Zauważyłem że są z fabrycznymi końcówkami, nadadzą się  do mojego zestawu? I konkretnie jakie te kable, cena do 200 zł.

Napisano

Co do kabli to jeśli chcesz jakieś lepsze, to warto o tym pomyśleć gdy już będziesz miał wszystko zestawione i dobrze osłuchane na zwykłych miedzianych kablach. Bo jak już to lepsze kable trzeba dobrać do systemu, a tak to możesz trafić zupełnie odwrotnie i będzie to grało gorzej niż na zwykłych.

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, seba3002 napisał:

Zwykle miedziane ze szpuli. To nie jest sprzęt hi end, żeby zastanawiać się nad kablami 😉

Chyba nie do konca tak jest jak mowisz poniewaz nie tak dawno jeden z uzytkownikow takiego zestawu Onkyo 8250 z Tannoy Mercury 7.4 (budzetowy system) kable duzo zmienily mu w brzmieniu.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

A ja powtórzę że nawet dobre , kable jeśli będą źle dobrane mogą sprawdzić się gorzej niż takie zwykłe głośnikowe miedziane, a to co się jednemu podoba innemu niekoniecznie. W przypadku kabli głośnikowych nie jest tak ze jedne sa po prostu lepsze od drugich.