Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim!

Mam nadzieję, że dobrze trafiłem;)

Dotychczasowy sprzęt:

SMSL M2 + Philips AEA2700 + Sony STR-DG520 + Pylon Pearl 20 + Jamo Sub 200 do filmów

pokój +- 17m2

muza: prawie wszystko z przewagą elektronicznych dźwięków

Sonego chcę zmienić. Czy warto dołożyć do A-9130 kosztem trochę mniejszej funkcjonalności, niż w TX-8220? Różnica w dźwięku będzie powalająca, czy subtelna i raczej niezauważalna dla laika?

Pzdr

Napisano

Różnica w jakości dźwięku pomiędzy TX-8220 i A-9130 nie będzie duża, chociaż sam wzmacniacz zagra jednak lepiej, bardziej równo, plastycznie. Jeśli tuner radiowy nie jest niezbędny, proponuję A-9130.

Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano
8 godzin temu, Elizjum7919. napisał:

Już nie sprzedałem alw miło go wspominam.NAD c326 też w tej cenie bardzo dobry klocek😉

NAD nie ma interesujących mnie wejść cyfrowych:(

Napisano
Dnia 14.12.2019 o 08:27, Elizjum7919. napisał:

Ok to do do odsłuchania zostaje Onkyo A9050 i Marantz pm 6006.To ty zdecydujesz co ci bardziej przypadnie do gustu.Nowe teraz chodzą tak po 1700zł.A po rabacie od branży coś jeszcze da się urwać.Wypożycz do domu i odsłuchaj.

Są jakieś opcje wysyłkowe? 

Napisano

Szkoda że wybierasz wzmacniacz na podstawie wejść.

Wtedy warto rozważyć jeszcze wspomnianego Marantza PM6006. Ale może warto rozważyć używany DAC z interesującymi Cie wejściami a jednak wybrać lepszy wzmacniacz? NAD 326 No jak wolisz.

Super ale jednak już drożej gra Magnat MR780.

Zapraszam po wypożyczenie.

Napisano
46 minut temu, S4Home napisał:

Szkoda że wybierasz wzmacniacz na podstawie wejść.

Wiesz... Wygoda, przyzwyczajenie... Może i rozsądku też trochę;) Dobrze wiesz, że do klocków można bez końca dokładać. A to dodatkowo DAC, a to osobny tuner, a to kolumny - no bo jak wypaśny wzmacniacz, to też wypadałoby zmienić. Itd. itp. A ja tylko troszkę liczę na polepszenie dźwięku i przede wszystkim wymianę niedomagającego starego wzmacniacza. Szkoda, że do wszelkich salonów mam daleko. Przekonałbym się, czy naprawdę słyszę różnicę między wzmacniaczem za 1000, a takim np. za 2000zł. O wypożyczeniu jeszcze pomyślę.

• 1 month later...
Napisano

Zatem nabyłem Onkyo TX-8220. Kilka słów o nim. Może komuś się przyda...

Miał być cichy. Niestety słychać go jak jest włączony. Minimalnie, ale jednak słychać. Może absolutna cisza nie jest osiągalna jak mi się zamarzyło...?

Pilot - po prostu brzydki.

Wejścia CD/audio i CD/coaxial - można podłączyć tylko jedno urządzenie. Albo tu albo tu. Troszkę skomplikowało mi to życie, ale znowu - pewnie w innych urządzeniach jest tak samo, a mi się wydawało, że jak wejście, to wejście i można podłączać ile się da.

Dźwięk... I to jest to, o co mi chodziło:) Ewidentnie inny świat, niż w starym Soniaczu. Basem potrafi zejść do sąsiada dwa piętra niżej;)

Ogólnie byłem zdziwiony, że w ogóle słyszę różnicę, a tu aż tak fajnie popieściło uszy:)