ArQ Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 Cześć wszystkim! Mam nadzieję, że dobrze trafiłem;) Dotychczasowy sprzęt: SMSL M2 + Philips AEA2700 + Sony STR-DG520 + Pylon Pearl 20 + Jamo Sub 200 do filmów pokój +- 17m2 muza: prawie wszystko z przewagą elektronicznych dźwięków Sonego chcę zmienić. Czy warto dołożyć do A-9130 kosztem trochę mniejszej funkcjonalności, niż w TX-8220? Różnica w dźwięku będzie powalająca, czy subtelna i raczej niezauważalna dla laika? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 Różnica w jakości dźwięku pomiędzy TX-8220 i A-9130 nie będzie duża, chociaż sam wzmacniacz zagra jednak lepiej, bardziej równo, plastycznie. Jeśli tuner radiowy nie jest niezbędny, proponuję A-9130. Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 A ile chcesz przeznaczyć na wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArQ Napisano 13 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 4 godziny temu, Elizjum7919. napisał: A ile chcesz przeznaczyć na wzmacniacz? Hmm... No gdzieś tak jak za nowy 8220, w ostateczności jak za 9130... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 To dużo lepiej będzie jak kupisz ùżywany na gwarancji onkyo A9050. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 No to polecam ci faktycznie starszy 9050 albo nad 326bee. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArQ Napisano 13 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 1 godzinę temu, Elizjum7919. napisał: To dużo lepiej będzie jak kupisz ùżywany na gwarancji onkyo A9050. I całkiem przypadkiem posiadasz takowy?;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 Już nie sprzedałem alw miło go wspominam.NAD c326 też w tej cenie bardzo dobry klocek😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArQ Napisano 14 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2019 8 godzin temu, Elizjum7919. napisał: Już nie sprzedałem alw miło go wspominam.NAD c326 też w tej cenie bardzo dobry klocek😉 NAD nie ma interesujących mnie wejść cyfrowych:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 14 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2019 Ok to do do odsłuchania zostaje Onkyo A9050 i Marantz pm 6006.To ty zdecydujesz co ci bardziej przypadnie do gustu.Nowe teraz chodzą tak po 1700zł.A po rabacie od branży coś jeszcze da się urwać.Wypożycz do domu i odsłuchaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArQ Napisano 15 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2019 Dnia 14.12.2019 o 08:27, Elizjum7919. napisał: Ok to do do odsłuchania zostaje Onkyo A9050 i Marantz pm 6006.To ty zdecydujesz co ci bardziej przypadnie do gustu.Nowe teraz chodzą tak po 1700zł.A po rabacie od branży coś jeszcze da się urwać.Wypożycz do domu i odsłuchaj. Są jakieś opcje wysyłkowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2019 (edytowany) Tak wpłacasz kaucję i wysyłają do domu na odsłuch.Zobacz tego marantza pm6006 lub onkyo a9050.S4HOME I Q21 tak robią.Pewnie jutro ci odpiszą bo teraz chłopaki mają wolne. Edytowano 15 grudnia 2019 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Szkoda że wybierasz wzmacniacz na podstawie wejść. Wtedy warto rozważyć jeszcze wspomnianego Marantza PM6006. Ale może warto rozważyć używany DAC z interesującymi Cie wejściami a jednak wybrać lepszy wzmacniacz? NAD 326 No jak wolisz. Super ale jednak już drożej gra Magnat MR780. Zapraszam po wypożyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArQ Napisano 16 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 46 minut temu, S4Home napisał: Szkoda że wybierasz wzmacniacz na podstawie wejść. Wiesz... Wygoda, przyzwyczajenie... Może i rozsądku też trochę;) Dobrze wiesz, że do klocków można bez końca dokładać. A to dodatkowo DAC, a to osobny tuner, a to kolumny - no bo jak wypaśny wzmacniacz, to też wypadałoby zmienić. Itd. itp. A ja tylko troszkę liczę na polepszenie dźwięku i przede wszystkim wymianę niedomagającego starego wzmacniacza. Szkoda, że do wszelkich salonów mam daleko. Przekonałbym się, czy naprawdę słyszę różnicę między wzmacniaczem za 1000, a takim np. za 2000zł. O wypożyczeniu jeszcze pomyślę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArQ Napisano 25 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2020 Zatem nabyłem Onkyo TX-8220. Kilka słów o nim. Może komuś się przyda... Miał być cichy. Niestety słychać go jak jest włączony. Minimalnie, ale jednak słychać. Może absolutna cisza nie jest osiągalna jak mi się zamarzyło...? Pilot - po prostu brzydki. Wejścia CD/audio i CD/coaxial - można podłączyć tylko jedno urządzenie. Albo tu albo tu. Troszkę skomplikowało mi to życie, ale znowu - pewnie w innych urządzeniach jest tak samo, a mi się wydawało, że jak wejście, to wejście i można podłączać ile się da. Dźwięk... I to jest to, o co mi chodziło:) Ewidentnie inny świat, niż w starym Soniaczu. Basem potrafi zejść do sąsiada dwa piętra niżej;) Ogólnie byłem zdziwiony, że w ogóle słyszę różnicę, a tu aż tak fajnie popieściło uszy:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts