Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, poszukuję kolumn głośnikowych za około 1000 zł.

Do tej pory używałem zestawu Rotel Ra-971 MK II + Monitor Audio Bronze Bx2. Dźwięk, brzmienie mi odpowiadało, może troszkę za mało basu jak dla mnie. Sprzedałem w związku ze zmianą miejsca zamieszkania. Wzmacniacz zostawiłem i nie chciałbym go zmieniać.

Teraz potrzebuję kupić nowe lub używane kolumny. Budżet tak jak pisałem około 1000 zł - będzie mniej spoko, będzie trochę więcej - jeśli warto mogę dołożyć.  W załączniku zamieszczam rysunek, gdzie planuję postawić kolumny(zaznaczone na czerwono). Niestety, nie mam nigdzie miejsca na to żeby postawić je na podstawkach albo kupić podłogowe. To jedyne miejsce w całym domu gdzie mogę mieć kolumny. Wysokość do tv to max 60 cm. Pokój to około 25 m2 z otwartą kuchnią oraz przedpokojem(często muzyka będzie włączona gdy jestem w kuchni i coś robię).

Muzyka jakiej słucham to w 80% spokojny rock, w 20% coś szybszego typu metal. Tak jak pisałem, brzmienie Monitor Audio mi odpowiadało - jedynie chciałbym uzyskać troszkę więcej mocniejszego basu. Sprzedałem ponieważ kolor nie pasował mi już kolor(to był chyba jedyny powód). Teraz szukam koloru czarnego lub białego - to jest wymóg konieczny.

Bez tytułu.jpg