Krzysiek83 Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Witam Posiadam wzmacniacz Onkyo TX-8250 oraz kolumny Tannoy Mercury 7.4. Mam następujące pytanie. Każda z kolumn posiada zaciski czarny czerwony i na dole czarny czerwony, natomiast wzmacniacz posiada wyjście speakers A/B. Na chwilę obecna mam podłączony jeden zacisk z kolumn do speakers A. Czy przy tym wzmacniaczu mogę wykorzystać pozostałe zaciski z kolumn? Czytałem o bi wiringu i nie wiem czy mogę to zastosować w tym wzmacniaczu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Cześć, Oczywiście możesz zastosować kabel do bi wiringu. Kabel w takim przypadku musi być od strony wzmacniacza zakończony 2 wtykami natomiast od strony kolumn 4 wtykami. Możesz także zostawić obecny kabel i zastosować zworki do kolumn np KLIK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Kabel do wiring w tym przypadku nie da kompletnie nic!! Zaznaczam kompletnie nic!! Ten amplituner ma dwie końcówki mocy. Więc podłączenie dwoma kablami z amplitunera a wyjecie zworek finalnie da ten sam efekt co masz teraz. No pomysł. Bi wiringu a bi amping tylko z nazwy są podobne i dlatego tak wiele osób to myli i błędnie poleca. Pytanie powinno brzmieć Dlaczego o tym pomyślałeś? Co ci nie gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts