Damian.zg89 Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Witam. Znacie jakieś streamery sieciowe urządzenia z ekranem dotykowym do plików flac i Spotify. Muszę odpiąć moje stereo od pc i zamknąć jako samodzielny system niezależny od windowsa, lecz standardowy streamery odpada sterowanie pilotem, tabletem, smartfonem nie tego szukam, a raczej czegoś w formie typu stacja dotykowa, którą położyłbym na kolumnie, do której mógłbym podchodzić i operować takim spoti. Znalazłem coś takiego jak (NATIV Vita Music Player), lecz przekombinowane to i drogie jak ch.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Ile masz do wydania ? Masz dac USB ? Może to być coś takiego jak np rasptouch zbudowany na malinie z 7 calowym ekranem. Może to być tablet na stojaku podłączony przez AudioQuest Dragonfly. Masz chińskie Feng mx1 itd. Doprecyzuj i coś dobierzemy. https://www.audiophonics.fr/en/network-audio-players-rasptouch/rasptouch-i-sabre-v4-audio-streamer-with-touchscreen-raspberry-pi-3-b-dac-es9023-black-p-11254.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 21 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Do wydania 3/4k to co podałeś to ciekawie wygląda właśnie takie coś szukam. Mam xi125 i tam jest usb-dac więc ok. Tablet odpada bo tam android a to ma być od razu gotowe bez uruchamiania, szukania aplikacji na andku itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 21 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Rasptouch ciężko znaleźć wideo nawet info o tym jak to pracuje pod Spotify. Feng ładnie wygląda lecz ten sam problem. Zna ktoś coś jeszcze tego typu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Jeśli lubisz oprogramowanie androida i masz sporo cierpliwości to polecam jfeng mx1. Swój egzemplarz konfigurowałem ponad 2 miesiące ale teraz pozostaje jedynie słuchać i cieszyć się muzyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Rasptouch działa na volumio. O Volumio masz pełno filmów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 21 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 41 minut temu, Q21 napisał: polecam jfeng mx1. Swój egzemplarz konfigurowałem ponad 2 miesiące ale teraz pozostaje jedynie słuchać i cieszyć się muzyką. Dałbyś radę nagrać jak to się sprawuje pod Spotify albo tidal. Gdzie kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 LG V30 Polecam sam używam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 22 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Musi to być osobne stacjonarne urządzenie nie uzależnione od pc czy telefonu a nawet pilota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 3 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Odświeżam i pokrótce czy takowe zestawienie do zbudowania streamera jak w wątku pod dotyk to dobry trop? Może o czymś zapomniałem lub coś byście dodali / wymienili? Zestaw z Raspberry Pi 4B Obudowa wyświetlacza 7'' dla Raspberry Pi Ekran wyświetlacz dotykowy 7'' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts