S4Home Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 11 godzin temu, prezes83 napisał: No tak. Coś w mniejszych pieniądzach? No nie bardzo bo szukasz dobrego DACa z sporymi wejściami oraz stremera. Masz Node 2i ale ma mniej wejść. 11 godzin temu, prezes83 napisał: Ewentualnie tv zostanie na DM100 TV jest słabym źródłem. 11 godzin temu, prezes83 napisał: A takie coś jak Pioneer N-50AE? Dobre urządzenie. Ale nie dostępne. 11 godzin temu, prezes83 napisał: Leży, chociaż mam wrażenie, że może być nieco lepiej. Może odtwarzacz pomoże, a może coś więcej trzeba. In200 od dawna chodzi mi po głowie, tylko te ceny Bo Atoll zagra cieplej. , mocno inaczej zmieni się nasycenie i uwypuklenie pewnych tonów. Dlatego pytam co jednak chcesz zmienić. Jeśli leży to prostszym wyborem jest zmiana 200 na 300 od MA. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 16 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: No nie bardzo bo szukasz dobrego DACa z sporymi wejściami oraz stremera. Masz Node 2i ale ma mniej wejść. TV jest słabym źródłem. Obecnie głównym źródłem jest chromecast, razem z TV puszczony przez DM100. Myślę o streamerze jako źródle z możliwością wpięcia TV - tylko dla dźwięku przez wzmacniacz - krok dla poprawy jakości i wygody obsługi. Natomiast opcją też jest streamer z dobrym DACiem (DNP-800e, N6006, Onkyo czy w/w Pioneer - pewnie coś pożyczę w miarę dostępności ) w cenie dużo niższej niż CXN, a TV zostanie na DM100. 2 godziny temu, S4Home napisał: Bo Atoll zagra cieplej. , mocno inaczej zmieni się nasycenie i uwypuklenie pewnych tonów. Dlatego pytam co jednak chcesz zmienić. Jeśli leży to prostszym wyborem jest zmiana 200 na 300 od MA. Chyba w końcu wpadnę kiedyś pozaglądać jak S4home wygląda od kuchni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 Zapraszam. DNP800, - brak wejscia na DAC NA 6006 jeden optyk. Trochę się gubię w tym co chcesz wybrać. Początkowy zamysł był zupełnie inny. Stad była propozycja CXN Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 17 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 42 minuty temu, S4Home napisał: Zapraszam. DNP800, - brak wejscia na DAC NA 6006 jeden optyk. Trochę się gubię w tym co chcesz wybrać. Początkowy zamysł był zupełnie inny. Stad była propozycja CXN Piotr Ależ to proste. CXN kosztuje 5200, pozostałe od 2 do 3 tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 Ale w cxn to jest DAC ! A nie popierdółka . Ok 4tys był dostępny do niedawna , są rabaty ! albo używki 😏 .Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 No dokładnie. Skoro założeniem było dobry streamer z dobrym DACiem i wieloma wejściami no to koszt jest jaki jest. Za połowę tej ceny w Denonie masz tylko streamer. Beż żadnego dodatkowego DACa do wykorzystania. Więc albo to potrzebujesz albo nie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 @S4Home może polecisz jakiś dobry streamery do Tidala do wzmacniacza CXA 81 tak do +/- 2k? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 16 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 Dnia 15.06.2021 o 07:11, S4Home napisał: Czyli szukasz stremera z DAciem. To Cambridge CXN Jest przeskok Inna sygnatura dzwieku. Tu zasadnicze pytanie czy Roksan z Monitor audio Ci nie lezy? Bo jeśli nie lezy przy 200tkahc to i z 300 nie będzie się podobać. Piotr Wątpliwość mam jeszcze taką, czy 300 nie będą za duże do pokoju 18m2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Dnia 18.06.2021 o 13:10, marino166 napisał: @S4Home może polecisz jakiś dobry streamery do Tidala do wzmacniacza CXA 81 tak do +/- 2k? Node 2i Był jeszcze Onkyo ale obecnie brak. Dnia 16.07.2021 o 12:01, prezes83 napisał: Wątpliwość mam jeszcze taką, czy 300 nie będą za duże do pokoju 18m2? Nie. One mają sporo przetworników. Ale to nie sa kolumny które zabijają basem. Bedzie dobrze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts