Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,kupiłem moje pierwsze klocki i słabo ogólnie mam pojęcie co i jak.postaram się opisać ocb. Posiadam jamo s606,wiem ,ze nie jest to rewelacja ale jak dla mnie na start niech będą.podlaczone są pod onkyo th-nr801e. Z tylu kolumny maja podwójne konektory połączone jakas blaszka(mostkiem).wzmacniacz ustawiony na stereo. Mam wrażenie ,ze niskie tony schodzą zbyt nisko i jakoś tak jakby z opóźnieniem,mam wrażenie ,ze bass żyje własnym życiem i pojawia się nie wtedy gdy powinien. Czy jest możliwość abym odłączył owe blaszki,podłączył dolne konektory dodatkowymi kablami i np pod tyl we wzmacniaczu ,a co za tym idzie miałbym lepsza kontrole niskich tonów?sorry jeżeli to co opisałem brzmi jak wypociny jakiegoś kolka ale nie wiem dużo on takim sprzęcie i dopiero raczkuje w tym temacie.wczesniej używałem logitech z5500 I życie było prostrze.pozdro i dzięki za pomoc

Napisano
1 godzinę temu, Zielarzczest napisał:

Mam wrażenie ,ze niskie tony schodzą zbyt nisko i jakoś tak jakby z opóźnieniem,mam wrażenie ,ze bass żyje własnym życiem i pojawia się nie wtedy gdy powinien. 

A te kolumny maja basreflex? Bo jesli tak to można np. Zatkać je szczelnie gąbka zwinięta w rulon. Powinno "zabrać" trochę tych niskoschodzacych tonów, a przy okazji bas powinien być subiektywnie "dokładniejszy". To tak na początek zanim zaczniesz przerzucać klocki :)

Pozdrawiam

Napisano

Tu problemem nie jest Onkyo. Dla nowatora czy też osoby z Logitech to i tak przeskok. Problem to kolumny. Wieloletnie powielane opinie o tych produktach powodowały że jamo sprzedało tego miliony. A pordukt bardzo słaby. Co ciekawe ich niższa linia 506 była lepsza. Kolumny wyglądały i dlatego ludzie je wybierali. Moim zdaniem sprzedaj i jedno i drugie.

Pozdrawiam