Saimons69 Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 (edytowany) Hej Mam pytanie czy mając głośniki surround dość wysoko i nie mam możliwości zamontować ich niżej tak, żeby były bardziej na wysokości uszu, to czy warto rozważyć rozbudowę systemu 5.1 na 5.1.2, żeby uzyskać Dolby atmos? No i jeszcze pytanie te kolumny do atmosa widziałem rozwiązanie z ustawieniem ich na głośnikach centralnych i skierowane w górę, czy tak ustawione będą dawały gorszą jakość dźwięku niż w montaż u sufitowym? Edytowano 12 lutego 2020 przez Saimons69 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 cześć co znaczy "dość wysoko"? Ale generalnie MOJE zdanie jest takie, że jak nie mamy nawet prawidłowo ustawionego fundamentu w postaci 5.1, to dokładanie do tego atmosa jest, jak dokładanie sportowego wydechu do malucha. Z drugiej strony nie takie kwiatki świat widział Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saimons69 Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Tak to wygląda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 podtrzymuje swoje zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saimons69 Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 No i gitara, do tego tv nie obsługuje dolby atmos, tak samo konsola, więc taki Netflix tak nie pójdzie, chyba, że z komputera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Lepiej mieć dobre 5.1 niż ch...we 5.1.2 to co masz po rogach teraz przy suficie to powinno być od ziemi 90cm-120cm za kanapa wtedy byśmy mogli mówić o 5.1 dopiero, jak chcesz wyżej kolumny to powinieneś kupić bi/di-polowe.Do kolumn nastawkowych do Atmosa musisz mieć idealnie gładki sufit aby dźwięk się odbijał i też nie możesz byle gdzie kanapy dawać. Kąty odbicia są ważne przy nastawkowych kolumnach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Albo ustawiasz atmos tak jak mówi to producent z pominięciem nakładek albo nie robisz wogole. Te nakładki musiały wejść w życie aby ożywić wszystkie instalacje kina domowego a nie tylko te które mogą sobie na to pozwolić. Rynek kin domowych potrzebował takiego kopa nowości. Ale to nie działa więc jak ma być tak to zbuduj lepsze 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 2 godziny temu, BaliGdynia napisał: Lepiej mieć dobre 5.1 niż ch...we 5.1.2 Świnta prawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts