Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Ok jestem zdecydowany - biorę tę KEFy, ustalę ze sprzedającym kwestię jakiegoś transportu bezpiecznego. Dzięki za zaangażowanie, chylę czoła. Jak znajdziesz chwilę, żeby może coś ciekawszego znaleźć w temacie wzmacniaczy niż te Yamahy (z phono, z opcją podłączenia do laptopa) to będzie super. Mam też pytanie, o co chodzi z "podłączeniem liniowym" - tu akurat znajmy podsyłając mi właśnie Yamahe, wspomniał mi o tym a propo łączenia z laptopem. Muszę mieć jakiś odpowiedni kabel do tego tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Cieszę się, wierz mi, będziesz zadowolony, tym bardziej że przesiadka będzie u Ciebie z głośników komputerowych, tak ? Skoro wiem już ze bierzesz CRESTY, to szukam wzmacniacza, będzie z wejściem phono Może byś coś utargował ? taż żeby było coś więcej na wzmacniacz, jak się uda daj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Tak, na ten moment używam komputerowego zestawy 2+1 Edifier xm6bt. Może akurat uda się coś utargować, zobaczymy :0 ale tak, muszę te głośniki mieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Ile maksymalnie możemy wydłubać na wzmacniacz jak kupisz kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Jeśli chodzi o wykorzystanie kuponów podarunkowych w MM na gramofon, moim zdaniem warty uwagi będzie PRO-JECT Elemental . Praktycznie zero plastiku i cena sensowna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Myślę, że 250zł to już bedzie maksymalny budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Cześć Moby , nawet nie wiedziałem że PRO-JECTA można znaleźć w MM, ale fakt, chyba najfajniejsza propozycja w tej cenie. Jeżeli by się podobał autorowi tematu, to faktycznie za kupony warto zabrać do domu. Spoko, to szukam coś do 250 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 (edytowany) Cześć. Niedawno widziałem go na żywo w sklepie MM. Bardzo fajny minimalistyczny gramofon. Widziałem w necie ze zbiera dobre opinie. Edytowano 18 lutego 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Dzięki za ten Pro-Ject, Po tym jak wygląda, spodziewałbym się raczej, że będzie prędzej nazwany na forum jakąś 'zabawką'. Ale zapisuję go w kajecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Moby, a wkładka Ortofona jest w komplecie ? Wiesz może coś na ten temat ? Widziałem że są tam różne opcje zestawów, w sumie szczoteczka do płyt dobra sprawa, sam używam szczotki PRO-JECT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Kiedyś widziałem jego wersję z wkładką Ortofona 2M Red. Jednak obecnie są chyba wszystkie wyposażane w tańszy model Ortofona, który i tak wypada bardzo dobrze w tej cenie gramofonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 2M Red to prawie 400 zł, a nawet ten podstawowy model Ortofona jest ok. Wiesz, ja mam u siebie OMB, tylko igłę zmieniłem na PRO S i gra bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 I na nim jest standardowo zakładana wkładka OM5e. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 No więc fajna opcja faktycznie, a tym bardziej że Jabba ma te kupony, więc opcja z gramofonem będzie załatwiona i całkiem na niezłym poziomie. Nie wiem jak to wygląda jeżeli chodzi o realizację zamówienia, ale wybrałbym jeszcze tą szczotkę DNAVOX, płyn kosztuje 50 zł i chyba bym wolał to przeznaczyć na jakiś fajny krążek. Co myślisz Jabba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Powiem tak, moja droga do zakupu gramofonu wydaje się być teraz znacznie krótsza niż mi się wydawało Jasne, poczytam o nim jeszcze, jakie opinie/recenzje. Ale jestem na tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 (edytowany) Pierwsza propozycja, nie wiem czy trafię coś lepszego w tym przedziale cenowym, to i tak nieźle, a przejrzałem już sporo aukcji. https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-audio-cambridge-a1-v3-0 [ CAMBRIDGE AUDIO A1 V3.0] A co do grama, to tak, skoro masz te kupony, to można skorzystać. Fajnie że kolega podrzucił taką propozycję, bo sam bym pewnie nie sprawdził. Druga propozycja : https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-zintegrowany-harman-kardon-hk6100-js2 [ HARMAN KARDON HK6100 ] Edytowano 18 lutego 2020 przez zieluwid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Ok dobra, czyli ten będzie lepszy niż te Yamahy? Te zdj strasznie nie wyraźnie, ale na pewno jest wejście phono i to żeby podpiąć do lapka. Dobra napisałem ws. głośników do sprzedawcy, zobaczmy jak ostatecznie cenowo wyjdzie. Myślę, że jeśli nic złego się do jutra nie wydarzy to wezmę ten polecony komplet. Będę jeszcze dawał znać jak się sprawy mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Ten z Nadem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 O sorry nie zauważyłem, że edytowałeś post ze wzmacniaczami. Miałem na myśli Cambridge audio, ale pewnie najlepiej jak zaczekam aż podrzucisz więcej. Jeśli z tych dwóch, to poprostu zależy czy uda mi się trochę utargować na głośnikach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Słuchaj, nie wiem czy ten NAD jest ok, marka zacna, ale urządzenia nie znam, mało w sieci żeby sprawdzić. Szczerze wolałbym tego CAMBRIDGA, chyba więcej nie wymyślę za 250 zł. Są fajne NAD-y ale trzeba dołożyć kasy. To niewielki budżet na wzmacniacz, wierz mi staram się znaleźć co najlepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Pisząc NAD masz na myśli ten Harmon Kardon? On jest o tyle ciekawy że jest w Krakowie sprzedaż, więc ominelaby mnie wysyłka. Ale skoro nie znasz to nie wiem czy kupować kota w worku. W sensie czy ma phonio i wejście liniowe. Prześpię się z tym. Jutro decyzja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Nie, Harman to Harman, Nad to tez z zestawu który Ci podesłałem w linku za 999 zł z kolumnami Tannoy M1, myślałem że o tym piszesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Dobra, nie wiem czy to dobra kolejność robienia zakupów, ale kupuje tego Harmona.Bo szybko porozumiałem się że sprzedawca. A głośniki mam nadzieję jutro 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Super, Możesz też poczekać na kolumny i wtedy podjechać z nimi do kolesia od wzmacniacza i podłączyć zobaczyć jak grają. Kolumn jestem pewien na 100%, wzmacniacz jest ok, może kiedyś kupisz lepszy, ale za 250 zł to i tak dobry wybór. Daj znać jak jak skompletujesz sprzęt i napisz coś o wrażeniach z odsłuchu, ok ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Jasne dam znać co i jak. Raz jeszcze dzięki wielkie za takie zaangażowanie. Szacunek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts