djandre Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Witam. Potrzebuję jakiegoś sprawdzonego programu, który mógłbym zainstalować na swoim smartfonie aby zmierzyć dźwięk w klubie i sprawdzić, które pasmo jest przesterowane, aby później je wyciąć na cyfrowym korektorze DSP w aktywnych kolumnach JBL z serii PRX 800W. I jeszcze czy wystarczy mikrofon w telefonie czy jakiś zewnętrzny wpięty w wejście mini jack. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Zdecydowanie odradzam, taki pomiar nic Ci nie powie, zarówno mikrofony jak i apki na smartfony to nieporozumienie... nie lepiej już zainwestować w jakiś najprostszy mikrofon tpyu UMIK-1 za 500 zl i zmierzyć to przynajmniej częściowo dobrze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Ja bym powiedział, że wystarczająco dobrze, a biorąc pod uwagę potrzeby nawet że bardzo dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djandre Napisano 23 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2020 To w końcu program na smartfon sprawdzi się czy nie? A ten mikrofon UMIK-1 można wpiąć bezpośrednio w wejście mini jack w smartfonie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 23 lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 lutego 2020 UMIK-1 podłączasz do komputera i używasz z oprogramowaniem RoomEqWizard. Telefon odpuść, serio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 23 lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 lutego 2020 6 godzin temu, djandre napisał: To w końcu program na smartfon sprawdzi się czy nie? A ten mikrofon UMIK-1 można wpiąć bezpośrednio w wejście mini jack w smartfonie? Ja się odniosłem do wcześniejszej wypowiedzi Bartka. UMIK-1 + REW jak najbardziej w porządku, z systemami do pomiarów akustyki opartymi o smartfony się natomiast nie spotkałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 Dnia 23.02.2020 o 16:12, djandre napisał: można wpiąć bezpośrednio w wejście mini jack w smartfonie? Gdybyś się troszkę wysilił to byś zauważyłem że ten mikrofon jest na kablu usb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts