Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 12.11.2025 o 08:50, stafi napisał:

Kalibracja przeprowadzona, udało się. Póki co ustawiłem dwa różne sloty. Poprawa faktycznie jest, ale mocno ścina suba (zdaje się że o tym pisano), na tą chwilę muszę za każdym razem go ręcznie podkręcać. Teraz muszę się tego nauczyć tak by podciągnięty sub był domyślnie ustawiony.

Ciekawe jestem na ile lepiej by to wyszło z umik'iem ale nie będę w to inwestować bo całość gra już wyśmienicie.

Jestem mega zadowolony i obecny zestaw to przepaść do poprzedniego którego użytkowałem naście lat... i uważałem że całkiem spoko grał.

Ciekawe jestem jak by to porównać do zestawu Teufel (theater)którego długo rozważałem ale finalnie porzuciłem.

tak suba daje mniej i trzeba go potem podbić. Możesz to zrobić funkcją subwoofer trim. Czy jak ona się tam zwie. To ustawienie które będzie na stałe zapisane.

Dnia 12.11.2025 o 09:33, stafi napisał:

Wgrywając krzywe - co z ustawieniami pomieszczenia, będą brane pod uwagę moje "parametry pomieszczenia"? Ta krzywa to jakby referencja do której Dirac będzie ustawiać to co zebrał że tak powiem z mojego pomieszczenia? Może to głupie pytania i na pewno na necie bym więcej o tym znalazł ale nie mam aż tyle czasu na studiowanie 

Te krzywe to opcja wyjściowa dla twoich warunków. W dziale Dirac tutaj masz dla Storm osobne pliki na LCR osobne na surround i osobny na Sub.