czenczyl Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 Witam, noszę się z zamiarem zakupu mini wieży z DUB+ do pomieszczenia około 14m2, z możliwością podłączenia do telewizora. Mam upatrzone takie modele: Panasonic SC-PMX92 KENWOOD M-819DAB Pioneer X-HM36D Która z nich będzie najlepszym wyborem ( najmniejszym złem ) ? Ewentualnie zastanawiam się nad czymś używanym z allegro w niższej cenie i bez dub, ale nie znam się na tym sprzęcie... Brat jakiś czas temu kupił Kenwooda RXD-M707 i gra to nawet znośnie a wydał 150 zł za używkę. Proszę doradźcie coś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 (edytowany) Panasonic bedzie najlepszym wyborem z tych trzech pozycji. Pamietaj o wymianie przewodow glosnikowych na lepsze z miedzi beztlenowej OFC o grubosci 1,5mm² lub 2,5mm² i tutaj dwa dwa przyklady: https://www.q21.pl/melodika-bwc2150.html https://www.q21.pl/melodika-bwc2250.html Edytowano 24 lutego 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 24 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 A jest sens kupować jakieś używane wieże do 400 zł z allegro ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 To raczej już zależy od osoby jeżeli nie masz problemu z używanym sprzętem, to czemu nie. Aczkolwiek ja wolę sprzęt nowy z pełną gwarancją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Ten Panasonic jest całkiem fajny serio. Zobacz czy ktoś nie odsprzedaje używanego pianicrafta w podobnym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 (edytowany) Pianocrafty zagrają lepiej ? Na jakie modele zwrócić uwagę z moim budżetem ? Podpowiecie również jakieś niedrogie a sensowne przewody do tego Panasonica wystawione na allegro ? Czy do Panadonica podepnę chromecasta ? Edytowano 25 lutego 2020 przez czenczyl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 (edytowany) Czy zakup Yamahy Pianocraft MCR-E 810 lub KRUGER & MATZ 1908 BT DAB DVD to dobry pomysł ? Kusi mnie opcja dvd ( córa by mogła oglądać baje ), czy lepiej kupić tego PANASONICA SC-PMX92 i połączyć z tv, oraz oddzielny odtwarzcz dvd podpiąç do telewizora przez hdmi ? Kusi mnie ten PANASONIC, sporo dobrych opini zebrał... Czy podepnę pod niego tv i pc ? Edytowano 25 lutego 2020 przez czenczyl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Panasonic podepniesz pod TV kablem optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 (edytowany) A pc przez aux in ? Chromecast przez usb ? Zastanawiam się czy to dobry wybór ? Czy nie lepiej kupić jakieś używane w miarę uniwersalne kolumny, wzmacniacz, chromecast i jakieś źródło z fm i dub+... Czy w kwocie do 1300 zł będzie duża różnica w jakości dźwięku między Panasonic sc-pmx92 a składanym używanym zestawem z allegro ? Edytowano 25 lutego 2020 przez czenczyl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Zdecyduję się chyba na tego Panasonica SC-PMX92, podłączony do niego będzie Samsung Sync Master P2770HD, doradźcie do tego zestawu jakieś niedrogie dvd z allegro (może być używka), jakiegoś chromecasta (nie znam się na tym, a jest kilka wersji jak widzę, również może być używka), lub coś do chromecasta podobnego, oraz kabelki, którymi wszystko ze sobą połączę i kabelki do kolumienek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 25 lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Smsl q5 pro lub topping mx3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Najczęściej słucham radia i muzyki z płyt oraz spotify. Telewizor jest włączany tylko wieczorem i to nie codziennie, a komputer raz na parę dni, więc chyba lepiej kupić wieżyczkę Panasonica, lub klasyczny wzmacniacz, kolumny i jakiś tuner fm plus cd/dvd i chromecasta ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Trafiłem jeszcze na Panasonic SC-PMX 152, podobno ma lepsze kolumny... Jest sens do niej dopłacać ? Czy lepiej dokupić za jakiś czas do SC-PMX jakieś monitorki typu Tannoy M1/M2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Seria 8 piano była na prawdę fajna. Ale co nowe to nowe. Oplujesz po swojemu m2 to super monitory. Jak możesz kupić sama stacyjkę to pewnie że tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 😄 Nie mam oporu przed zakupem sprzętu używanego, ale ten Panasonic mi się spodobał, ma dobre opinie, i wszystko na czym mi zależy mogę do niego podłączyć, nie mam obecnie funduszu na zakup za gotówkę, a ten sprzęcik mogę wrzucić w raty 0%. W przyszłym roku mam zamiar złorzyç sobie jakiś zestaw z podzespołów używanych na podłogówkach, a panasonica odziedziczy 6-cio letnia córa 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Dziękuję za pomoc Panasonic zamówiony 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czenczyl Napisano 27 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Wieża w domku, ale mam problem antena z zestawu nie wyrabia u mnie, zbiera tylko 3 stacje FM 🙁, stacji dub wogóle 😢. Mieszkam w okolicach Wyszogrodu na mazowszu. Doradzicie jakąś niekoniecznie drogą, dobrą antenę na długim kablu, którą wrzucił bym na sztycę z anteną od tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts