Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, noszę się z zamiarem zakupu mini wieży z DUB+ do pomieszczenia około 14m2, z możliwością podłączenia do telewizora. Mam upatrzone takie modele: 

Panasonic SC-PMX92

KENWOOD M-819DAB 

Pioneer X-HM36D

Która z nich będzie najlepszym wyborem ( najmniejszym złem ) ?

Ewentualnie zastanawiam się nad czymś używanym z allegro w niższej cenie i bez dub, ale nie znam się na tym sprzęcie... Brat jakiś czas temu kupił Kenwooda RXD-M707 i gra to nawet znośnie a wydał 150 zł za używkę. Proszę doradźcie coś.

Napisano (edytowany)

Pianocrafty zagrają lepiej ? Na jakie modele zwrócić uwagę z moim budżetem ? Podpowiecie również jakieś niedrogie a sensowne przewody do tego Panasonica wystawione na allegro ? Czy do Panadonica podepnę chromecasta ?

Edytowano przez czenczyl
Napisano (edytowany)

Czy zakup Yamahy Pianocraft MCR-E 810 lub KRUGER & MATZ 1908 BT DAB DVD to dobry pomysł ? Kusi mnie opcja dvd ( córa by mogła oglądać baje ), czy lepiej kupić tego PANASONICA SC-PMX92 i połączyć z tv, oraz oddzielny odtwarzcz dvd podpiąç do telewizora przez hdmi ? Kusi mnie ten PANASONIC, sporo dobrych opini zebrał... Czy podepnę pod niego tv i pc ?

Edytowano przez czenczyl
Napisano (edytowany)

A pc przez aux in ? Chromecast przez usb ? 

Zastanawiam się czy to dobry wybór ? Czy nie lepiej kupić jakieś używane w miarę uniwersalne kolumny, wzmacniacz, chromecast  i jakieś źródło z fm i dub+... Czy w kwocie do 1300 zł będzie duża różnica w jakości dźwięku między Panasonic sc-pmx92 a składanym używanym zestawem z allegro ?

Edytowano przez czenczyl
Napisano

Zdecyduję się chyba na tego Panasonica SC-PMX92, podłączony do niego będzie Samsung Sync Master P2770HD, doradźcie do tego zestawu jakieś niedrogie dvd z allegro (może być używka), jakiegoś chromecasta (nie znam się na tym, a jest kilka wersji jak widzę, również może być używka), lub coś do chromecasta podobnego, oraz kabelki, którymi wszystko ze sobą połączę i kabelki do kolumienek.

Napisano

Najczęściej słucham radia i muzyki z płyt oraz spotify. Telewizor jest włączany tylko wieczorem i to nie codziennie, a komputer raz na parę dni, więc chyba lepiej kupić wieżyczkę Panasonica, lub klasyczny wzmacniacz, kolumny i jakiś tuner fm plus cd/dvd i chromecasta ?

Napisano

😄 Nie mam oporu przed zakupem sprzętu używanego, ale ten Panasonic mi się spodobał, ma dobre opinie, i wszystko na czym mi zależy mogę do niego podłączyć, nie mam obecnie funduszu na zakup za gotówkę, a ten sprzęcik mogę wrzucić w raty 0%. W przyszłym roku mam zamiar złorzyç sobie jakiś zestaw z podzespołów używanych na podłogówkach, a panasonica odziedziczy 6-cio letnia córa 😊

Napisano

Wieża w domku, ale mam problem antena z zestawu nie wyrabia u mnie, zbiera tylko 3 stacje FM 🙁, stacji dub wogóle 😢.  Mieszkam w okolicach Wyszogrodu na mazowszu. Doradzicie jakąś niekoniecznie drogą, dobrą antenę na długim kablu, którą wrzucił bym na sztycę z anteną od tv