Sebastian Winiewski Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Posiadam pioneer VSX-933 , pojawił się problem związany z dźwiękiem ( trzaski ) frontowe kolumny. Podczas przełączania systemu dźwiękowych z zwykłego stero na system 5,1 są słyszalne zakłócenia trzaski w kolumnach frontowych. Usterka była naprawiana w serwisie pionnera w Gdyni. VSX- 933 był testowany i nie znaleziono przyczyny ale wymieniono cześć odpowiedzialną za te zakłócenia (blok DSP ). Po dwóch dniach użytkowania VSX-933 zakłócenia trzaski pojawiły się ponownie. Podaję tutaj link do filmiku te problemy występują dekodery nc+, cyfrowy polsat. Czy ktoś się spotkał z ty problemem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Spróbuj zmienić kabel HDMI .ale słyszałem już o podobnym problemie. Skończyło się zwrotem z tytułu rękojmi. Coś pioneerowi średnio poszło w tym roku z amplitunerami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.M.M. Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 U mnie pojawiły się przeskoki audio na ułamek sekundy co kilkanaście sekund- Onkyo 606. Okazało się, że przyczyną był poluzowany kabel optyczny - skrzynka była ruszana z miejsca, kabel się naciągnął i lekko wyszedł z gniazda. Także ten, ja również polecam sprawdzenie/wymianę kabla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Winiewski Napisano 27 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 To nie są kable . trzask występuje tyko gdy przechodzi system z mono -stereo na dolby digital 5,1 w innych przypadkach jest ok. Szukam osoby który posiada vsx -933 i ma ten sam problem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Czekaj. Ale trzask czy takie pyknięcie na amplitunerze ? Bo trzask w kolumnach nie jest normalny i nie szukaj takich osób tylko jak najszybciej go oddaj. A takie pyknięcie na samym urządzeniu to normalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Winiewski Napisano 28 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Te trzaski są w przednich kolumnach amplituner był w naprawie i wymieniono blok DSP . Serwis wie że trzaski ponownie się pojawiły . Mam obserwować potrzebują więcej danych . Jak dla mnie to amplituner jest wadliwy . na jakiej podstawie mam go oddać ? Serwis mając go u siebie nie znalazł usterki i trzaski nie wystąpiły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Na podstawie rękojmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Winiewski Napisano 24 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2020 Problem nie został rozwiązany .Wszelkie próby zwrotu towaru zawiodły . Możne ktoś chce odkupić ten problem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 maja 2020 Udostępnij Napisano 24 maja 2020 Kiedy zakupiłeś urządzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 24 maja 2020 Udostępnij Napisano 24 maja 2020 Ja 2 lata temu oddawałem 4 razy amplituner z Yamahy do serwisu co przysłali to cos innego nie działało a skończyło się tak że dali mi całkiem nowy amplituner sklep rtv agd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 maja 2020 Udostępnij Napisano 24 maja 2020 Dokładnie jeżeli to kolejna powtarzająca się usterka to powinni wymienić na nowy albo zwrócić kasę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Winiewski Napisano 24 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2020 sprzęt kupiony w grudniu 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 maja 2020 Udostępnij Napisano 24 maja 2020 No to tym bardziej jak nie minął nawet rok, nie wahaj się i walcz o swoje, jest to za krótki okres jak na takie cuda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts