gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Czesc ! Poradzcie mi, prosze, jakie glosniki do komputera moglbym kupic. Jest dzis na rynku tak wiele producentow ze bardzo trudno jest sie zdecydowac. Mam zamiar przeznaczyc na to ok 700-800zl - mysle, ze za te pieniadze cos ciekawego wybiore. Prosze o porade....a co myslicie o Z-5500 Logitech ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Kolego gregorse Może to nie ten dział Forum. W dziale Stereo nie zajmujemy się blaszakami tylko AUDIO przez duże "A" ! Najpierw czytaj a potem pisz bo inaczej robi się śmietnik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Odnośnie głośników do komputera - poszukaj w tym odpowiednim dziale, a nie w STEREO Przykładowy wątek masz poniżejhttp://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=6829PozdrawiamPS. Jak widać, temat został już wcześniej przeniesiony do właściwego działu, tzn. PC-Audio/iPhone/iPod Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Cześć - ponieważ słyszałem te głośniki a akcji kilka razy - zastanawiają mnie zachwyty nad tymi głośnikami - może w kinie jak na głośniki komp. (tu nie wolno tego zapomnieć ) w jakiś sposób sobie radzą, głównie jeżeli to kogoś pierwszy dzwięk w formie 5.1, reszta nie ma ma co..jakoś przeciętna ; Stereo po prostu w takim wydaniu nie istnieje !! po prostu koszmar kiepścizna i to w każdym calu - jedyna odczucia to kino tak jak na pierwszy zestaw może być - jest podobny zesta Creative tez do kompa - można sie pokusić jest to układ 7.1 dobrze sie sprawdzi w podłużnym pokoju.. inaczej = kłopot bo ilość satelitek przeraza i ustawienie tego jest ciężki nie wspominając ze sciezki 7.1 // no cóż mało ego już chyba więcej filmow jest w BR A te 700-800 zł to na co chcesz wydać ? stere ? czy może 2.1 czy koniecznie 5.1 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Wcale nie jest powiedziane, ze to ma byc 5+1, oraz nie musi to byc wcale Z-5500! Ja tylko pytam o Wasze opinie, zaznaczajac, ze w tym temacie jestem laikiem. Moze Wy mi doradzicie...???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Jest jeszcze jedna opcja -czyli ARGON 7350A (dwa glosniki) - 800zl, i do tego bass Argon SUB850 -800zl ....??? Zaznaczajac, ze glosniki maja byc podpiete do laptopa, czyli nie zawsze beda uzywane, co nie znaczy ze maja byc kiepskiej jakosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 gregorse ale jakieś konkrety na coś musisz postawić , wiadoo do kina 5.1 stereo to 2.1 lub 2.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 To ma byc stereo . Podczas pracy chce posluchac muzyki.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 jak do laptopa to i musza byc małe - moze creative T20 lub T40 - sa naprawdę - ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 A co myslisz o tych parametrach? (przetlumaczylem doslownie) * 2-drożny system głośników aktywnych z wbudowanego wzmacniacza stereo * 5-calowy bass / mid-range z KEVLAR-przepony, 1-calowy tweetery * Gabinet: 12 mm na 18 mm MDF przodu tablicy * Bass reflex (bas powrót) * Core call transformatora * Zakres częstotliwości (-1,5 dB): 60-22 000 Hz * Moc: 2 x 30 W RMS * Tom z przodu * Wejścia: wejście Line stereo (RCA i mini-jack) * Out: głośniki, wiersz zaczyna , USB (do ładowania) * Chroniony przed zwarcia, przegrzania i przeciążenia * Wskaźnik LED on / off * Wymiary: 18,0 x 26,5 x 20,5 cm (szer. x wys. x głęb.) * Waga: 5,5 kg (aktywnych), 3,5 kg (pasywne) * Kolor: czarny lub biały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 A to dotyczy glosnika basowego:* Kategoria: Aktywny bass * Bas: 8 cali z KEVLAR-membrana * Förstärkareffekt: 90 W RMS * Wejścia: liniowe, głośnik -- * Zakres częstotliwości (-3dB): 40-120 Hz * Pasmo przenoszenia: 40-120 Hz * Level Control: Tak * Fasjustering: Tak (0 / 180 stopni) * Funkcja automatycznego włączania / wyłączania: Tak * Wymiary: 27,0 x 27,0 x 27,2 cm (szer. x wys. x głęb.) * Waga: 10 kg * Kolor: czarny lustro, białe lustro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 no to już by była łatwizna na całego..zero inwencji od siebie...polecam Wikipedia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorse Napisano 21 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 "no to już by była łatwizna na całego..zero inwencji od siebie..." - to w sesie znajomosci audio??? nie bardzo rozumiem, na czym ma polegac intencja wlasna... Glosniki, ktore (wydaje mi sie) pieknie graja maja w/w parametry. Ja sie na tym nie znam , w zwiazku z czym pytam fachowcow co o tym mysla- to chyba nic zlego?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts