Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Czesc ! Poradzcie mi, prosze, jakie glosniki do komputera moglbym kupic. Jest dzis na rynku tak wiele producentow ze bardzo trudno jest sie zdecydowac. Mam zamiar przeznaczyc na to ok 700-800zl - mysle, ze za te pieniadze cos ciekawego wybiore. Prosze o porade

....a co myslicie o Z-5500 Logitech ?
Napisano
Cześć - ponieważ słyszałem te głośniki a akcji kilka razy - zastanawiają mnie zachwyty nad tymi głośnikami - może w kinie jak na głośniki komp. (tu nie wolno tego zapomnieć ) w jakiś sposób sobie radzą, głównie jeżeli to kogoś pierwszy dzwięk w formie 5.1, reszta nie ma ma co..jakoś przeciętna ; Stereo po prostu w takim wydaniu nie istnieje !! po prostu koszmar kiepścizna i to w każdym calu - jedyna odczucia to kino tak jak na pierwszy zestaw może być - jest podobny zesta Creative tez do kompa - można sie pokusić jest to układ 7.1 dobrze sie sprawdzi w podłużnym pokoju.. inaczej = kłopot bo ilość satelitek przeraza i ustawienie tego jest ciężki nie wspominając ze sciezki 7.1 // no cóż mało ego icon_smile.gif już chyba więcej filmow jest w BR icon_smile.gif

A te 700-800 zł to na co chcesz wydać ? stere ? czy może 2.1 czy koniecznie 5.1 ?
Napisano
Jest jeszcze jedna opcja -czyli ARGON 7350A (dwa glosniki) - 800zl, i do tego bass Argon SUB850 -800zl ....??? Zaznaczajac, ze glosniki maja byc podpiete do laptopa, czyli nie zawsze beda uzywane, co nie znaczy ze maja byc kiepskiej jakosci.
Napisano
A co myslisz o tych parametrach? (przetlumaczylem doslownie)

* 2-drożny system głośników aktywnych z wbudowanego wzmacniacza stereo
* 5-calowy bass / mid-range z KEVLAR-przepony, 1-calowy tweetery
* Gabinet: 12 mm na 18 mm MDF przodu tablicy
* Bass reflex (bas powrót)
* Core call transformatora
* Zakres częstotliwości (-1,5 dB): 60-22 000 Hz
* Moc: 2 x 30 W RMS
* Tom z przodu
* Wejścia: wejście Line stereo (RCA i mini-jack)
* Out: głośniki, wiersz zaczyna , USB (do ładowania)
* Chroniony przed zwarcia, przegrzania i przeciążenia
* Wskaźnik LED on / off
* Wymiary: 18,0 x 26,5 x 20,5 cm (szer. x wys. x głęb.)
* Waga: 5,5 kg (aktywnych), 3,5 kg (pasywne)
* Kolor: czarny lub biały
Napisano
A to dotyczy glosnika basowego:

* Kategoria: Aktywny bass
* Bas: 8 cali z KEVLAR-membrana
* Förstärkareffekt: 90 W RMS
* Wejścia: liniowe, głośnik --
* Zakres częstotliwości (-3dB): 40-120 Hz
* Pasmo przenoszenia: 40-120 Hz
* Level Control: Tak
* Fasjustering: Tak (0 / 180 stopni)
* Funkcja automatycznego włączania / wyłączania: Tak
* Wymiary: 27,0 x 27,0 x 27,2 cm (szer. x wys. x głęb.)
* Waga: 10 kg
* Kolor: czarny lustro, białe lustro
Napisano
"no to już by była łatwizna na całego..zero inwencji od siebie..." - to w sesie znajomosci audio??? nie bardzo rozumiem, na czym ma polegac intencja wlasna... Glosniki, ktore (wydaje mi sie) pieknie graja maja w/w parametry. Ja sie na tym nie znam , w zwiazku z czym pytam fachowcow co o tym mysla- to chyba nic zlego??