Skocz do zawartości
Wojtek_

Onko 8390 + LG 70UM7450 problemy

Recommended Posts

Witam.

Mam podłączony  kablem hdmi  telewizor z amplitunerem . Użyłem gniazd: Hdmi arc. 

Mam kilka problemów  i pytań:

1. Podczas oglądania tv naziemnej jest wszystko  ok, lecz podczas uruchomienia yt, netflix'a itp nie mam dźwięku.

2. Czy można pilotem od tv sterować poziomem głosu amplitunera? Obecnie nie mam takiej możliwości.

3. Amplituner uruchamia się automatycznie po około 10 sekundach od uruchomieniu tv . Czy tak powinno to działać?

Pozdrawiam i proszę o wsparcie.

Wojtek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hej 

Ja też jestem początkujący jeśli chodzi o ten amplituner. Kilka razy sobie włączałem i wyłączałem pilotem i w tej chwil zgaszę aplikacją, ale już uruchomić mogę tylko z pilota. Pewnie potrzebny będzie jakiś reset. Ja nie mam pełnego podłączenia do tv ponieważ odbieram tv poprzez CI+ więc jedyne co mogłem zrobić to podłączyć obsługę urządzenia poprzez HDMI Main(output). Cieszę się,że znalazłem kogoś kto posiada taki odbiornik .Mam go od dwóch tygodni i cały czas poznaję jego możliwości, a tych nie ukrywam jest całkiem sporo. Poprzednio posiadałem Yamahę r-n 602 i porównuję te dwa amplitunery choć różnice są spore na korzyść Onkyo, ale pewnie jest to niemiarodajne, gdyż w zasadzie można mu przeciwstawić Yamahę r-n 803, której nigdy nie słuchałem. No, ale gadu gadu,a  problem nie rozwiązany. Myśle sobie , ze bez resetu się nie obędzie  i przy okazji ponowne wgranie Onkyo controllera. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie ma tu odpowiedzi?:

 

20 godzin temu, Wojtek_ napisał:

3. Amplituner uruchamia się automatycznie po około 10 sekundach od uruchomieniu tv . Czy tak powinno to działać?

Tego nie poruszaliśmy do tej pory. To kwestia TV. Jeśli TV dopiero po 10 sekundach puszcza sygnał po HDMI do amplitunera to tak to działa. Ale nie spotkałem się aż z takim opóźnieniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

@S4Home Szacun za wątek vademecum jest tam ogrom wiedzy. Niemniej jednakne znalazłem tematu sparowania pilotów co do głośności. Dziś zamówiłem optyka i spróbuję na nim się pobawić i uruchomić dźwięk na Netflixie. Najpierw jednak spróbuję zrobić reset podłączenia HDMI i sprawdzę aktualizacje.

Edytowano przez Wojtek_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Po optyku dźwięk powinien pójść,a jeżeli chodzi o problemy hdmi arc Onkyo z tv to z tego co czytam to jest problem co raz bardziej powszechny u mnie jest to samo z rz830 na jednym z forum dużo osób pisze że Onkyo ma z tym problem i nie do końca to tylko wina tv, cześć pisała że sprzedali Onkyo wymienili na inną markę i problem znikł,ktoś nawet wysyłał sprzęt do serwisu i po wymianie jakiejś tam części dalej to samo i pozbył się amplitunera.Najlepsze jest to że mam to samo, wcześniej działało wszystko normalnie,a któregoś dnia pach i sprzęt już się nie dogaduje przez arc z tv.

Edytowano przez maverick2005

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może to kwestia jakiejś aktualizacji. Pytanie czy to doszło do globalnego serwisu Onkyo. Wtedy powinni to szybko naprawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Utwórz nowe...