Patryk Bednarczyk Napisano 16 marca 2020 Udostępnij Napisano 16 marca 2020 Cześć. Otóż szukam sobie sprzętu-zestawu stereo wzmacniacz-kolumny. Wybrałem pewne urządzenia w zasięgu mojego budżetu... I chciałbym prosić o pomoc. Mianowicie, jak by ze sobą współgrały oraz jak by wyglądało używanie(pokrętło głośności.(przesterowanie, czy może za duża moc.)) takiego zestawu: wzmacniacz- Technics SU-610 - 40W przy 8Ohm. Klasa A pobór prądu 300W i kolumny- Technics SB CS60 - sprzedawca podaje moc znamionowa/muzyczna 120W/60W. O skuteczności 85dB/1W/1m i impedancji 8Ohm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2020 Udostępnij Napisano 17 marca 2020 Mamy tu kolegę na forum Karola który dopiero sprzety do siebie na podstawie parametrów technicnych. Musisz na niego poczekać. Dzwiekowo nie ma totalnie znaczenia. Liczy się fizyka. Mam wrażenie że on słucha muzyki na oscyloskopie. Na pewno pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 marca 2020 Udostępnij Napisano 17 marca 2020 8 godzin temu, S4Home napisał: Mamy tu kolegę na forum Karola który dopiero sprzety do siebie na podstawie parametrów technicnych. Musisz na niego poczekać. Dzwiekowo nie ma totalnie znaczenia. Liczy się fizyka. Mam wrażenie że on słucha muzyki na oscyloskopie. Na pewno pomoże. Wygrałeś A tak na poważnie parametry niestety nie grają i warto samemu się o tym przekonać. Wiele zależy od Twoich preferencji. Jeśli jest to oferta od jednego sprzedawcy to wsiądź w samochód i pojedź posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Bednarczyk Napisano 17 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2020 5 minut temu, Q21 napisał: Wygrałeś A tak na poważnie parametry niestety nie grają i warto samemu się o tym przekonać. Wiele zależy od Twoich preferencji. Jeśli jest to oferta od jednego sprzedawcy to wsiądź w samochód i pojedź posłuchać. Rozumiem. Czyli różne są efekty muzyczne przy połączeniu różnych sprzętów, a koledze chodziło właśnie o to że charakter brzmienia jest priorytetem. I powinien być wytyczną w doborze sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2020 Udostępnij Napisano 18 marca 2020 No tak. Ale tego ci nie powiemy. To sprzęty leciwe. Ktoś kiedyś może gdzieś odsłuchał ale jaką by musiał mieć pamięć do tego. Jak masz możliwość to testuj a jak chcesz w ciemno to tylko Karol pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts