Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

W związku z przymusem spędzania większej ilości czasu w domu zacząłem się zastanawiać nad zakupem kina domowego. Kino miałoby grać w pokoju o metrażu 15m (4,6 x 3,25m) gdzie telewizor umieszczony jest na dłuższej ścianie. Audio wykorzystywane będzie głównie do filmów, do muzyki bardzo sporadycznie. Dopuszczam możliwość wykorzystania używanych elementów, jedynie zależy mi na w miarę świeżym amplitunerze który posiada już jakieś funkcje sieciowe i obsługuje 4K.

Chciałem zapytać czy ktoś mógłby polecić mi jakiś ciekawy zestaw, który w miarę dobrze zagra i poprawi odbiór filmów. Cenowo chciałbym się zmieścić w granicach 2000zł ze wszystkim, wiadomo im mniej tym lepiej. Rozważam także ewentualny zakup amlpi + 2 frontów teraz a centralki i tyłu w przyszłości. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że do tak małego metrażu raczej nie ma sensu pakować podłogówek tylko same monitory.

Po wstępnym rozeznaniu zastanawiam się nad zestawem: 2x Taga 808B + 2xTaga 806S + Taga 806C, do tego dobrać jakiś ciekawy używany amlituner i w przyszłości niewielki sub. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego pomysłu a może zaproponować coś ciekawszego? 

Z góry dzięki za wszystkie propozycję.

Napisano

Soundbar i koniec. Przestańcie marzyć o kinie za 2tyś. Ja za pierwsze zapłaciłem chyba 3,5tyś. Za niski model Denona i 5.1 kolumny Taga Harmony 606. Chyba, że ktoś coś używanego będzie się pozbywał. Uff. Sorry.

Napisano
12 godzin temu, STELVIO napisał:

Soundbar i koniec. Przestańcie marzyć o kinie za 2tyś. Ja za pierwsze zapłaciłem chyba 3,5tyś. Za niski model Denona i 5.1 kolumny Taga Harmony 606. Chyba, że ktoś coś używanego będzie się pozbywał. Uff. Sorry.

A czemu soundbar? Nie lepiej dorzucić te 1,500 czy 2000 i kupić amplituner plus 5 kolumienek. Zakup suba można odłożyć na jakiś czas. A wywalanie 2000 na soundbar to moim zdaniem wyrzucenie pieniędzy w błoto. Za 3500 znajdziesz już całkiem przyzwoite zestawy kd w ofercie q21 bądź s4home. A frajda z tego będzie o wiele większa niż z soundbara z 2 koła. Pozdrawiam. 

Napisano

Napisałem tak bo wyraźnie było do 2 tyś. Pewnie, że lepiej dołożyć. Zanim zakłada się wątek to warto chociaż odrobinę zaczerpnąć wiedzy w temacie. I wtedy wiadomo, że 2tyś to jest zdecydowanie za mało. Mój wpis powyżej też mówi o chociaż 3,5tyś.

Napisano

Żaden soundbar to lepiej nie mieć nic!!

W cenie 2k nie ma nic nowego!

Szukaj wśród używanego. Z nowego Yamaha 485 + Tannoy TFX albo podobne inne Cantony Movie.

Ale wyjdzie pod 3. Z tym ze będzie sub w komplecie.