Bartosz Siedlak Napisano 30 marca 2020 Udostępnij Napisano 30 marca 2020 Witam. Proszę o poradę. Posiadam ampltuner Marantz NR1604 oraz subwooder Velodyne CHT-10R. Szukam zestawu 5.0 o małych gabarytach do słuchania muzyki oraz do kina domowego. Pomieszczenie ma ok 30 m2. Głośniki muszą być małych rozmiarów. Budżet do 4000 złotych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 marca 2020 Udostępnij Napisano 30 marca 2020 6 godzin temu, Bartosz Siedlak napisał: Szukam zestawu 5.0 o małych gabarytach do słuchania muzyki oraz do kina domowego. Jaka ma być wielkość tych kolumn. Bo małe gabaryty to dość szerokie pojęcie. No i poza wszystkim na 30m2 małe kolumny mogą być za male. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Siedlak Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Małe czyli nie podłogowe, do powieszenia na ścianę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 No to one nie będą nadawać się do muzyki. Po 1. Monitory w stereo nie wiesza się na ścianie 2. Ten amplituner nie pociągnie wydajnych monitorów do stereo Moim zdaniem najlepsza możliwa opcja to wydajne Monitor audio Bronze 2 albo Magnat Signature 503. Oba są wydajne i nie nudne co pozwoli wyciągnąć z tego Marantza więcej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Cześć, Masz na prawdę duże pomieszczenie i idealne byłyby właśnie kolumny podłogowe ale oczywiście rozumiem, że z jakiś powodów nie możesz ich umieścić. Bardzo dobrze, że masz subwoofer, ponieważ bez niego byłoby bardo chudo. Jeśli mają to być małe monitory to polecam zwrócić uwagę na Monitor Audio Bronze 2, Klipsch r51m ( ostrzejszy charakter brzmienia, który w kinie domowym sprawdzą się idealnie) lub wspomniane wyżej Magnat Signature 503. Podwieszane głośniki nie mają większego sensu i w tym przypadku byłaby to strata pieniędzy. Zdecydowanie postaw na monitory I uchwyty np vogels vlb 200 Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Siedlak Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Bardzo dziękuję za rzeczowe porady. Gust mojej żony celował w okolice Klipsch Reference Theatre Pack 5.0 lub Dali Fazon Mikro 5.0. Czy to bedzie strata pieniędzy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Te fazony to raczej do kina domowego 🙂. Sam myślałem i myślę o nich jako o satelitach do mojego kina. Te klipsche wyglądają podobnie więc w stereo szału bym się nie spodziewał. Poza wszystkim ten Marantz potrzebuje wydajnych kolumn. Sam mam model nr1509 i nawet z niezbyt wymagających kolumn jakimi są dali zensor 5 amplituner ten nie mógł w stereo wycisnąć zbyt wiele dołu. Ale jak wspomniał Pan z q21 na szczęście masz suba, który da Ci trochę basu. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Siedlak Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Może jest jakiś kompromis idąc na przykład w coś takiego: Klipsch: 2x RP-640D - kolumny frontowe 1x RP-240D - kolumna centralna 2x RP-240D - kolumny surround Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 23 godziny temu, Bartosz Siedlak napisał: Bardzo dziękuję za rzeczowe porady. Gust mojej żony celował w okolice Klipsch Reference Theatre Pack 5.0 lub Dali Fazon Mikro 5.0. Czy to bedzie strata pieniędzy? 5.0 tak. 5.1 nie. Ale do Fazon musisz zastosować suba E12 a nie tego od serii Fazon Bardzo dobre modele wydajne robi też KEF E305 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Siedlak Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 6 godzin temu, S4Home napisał: 5.0 tak. 5.1 nie. Ale do Fazon musisz zastosować suba E12 a nie tego od serii Fazon Bardzo dobre modele wydajne robi też KEF E305 Ale subwooder już mam Velodyne CHT-10R Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 No to set Fazona 5.0 i masz gotowe Nie doczytałem, przepraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) Dzięki te fazony i u siebie sprawdzę, ale na 14m2. Chociaż bardziej celuje w r 14s bipolarne r14m podstawkowe. Tylko w PL cieżko je dostać Edytowano 6 kwietnia 2020 przez Edward Gałka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 R14s jeszcze przejdą ale R14m daj spokój. Tragedia jako monitor i w kinie i stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts