Jasiek88 Napisano 9 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2020 (edytowany) Stare onkyo są awaryjne. denon x3000 nie dorasta do pięt takim modelom jak pioneer lx i yamaha 2xxx 3xxx przecież to jest niski model. Edytowano 9 kwietnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 9 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2020 Od kogoś zaufanego kupuj bo możesz nawet coś z wystawek trafić naprawianego po taniości a to długo nie pogra. Sam bym wziął nowy do 2 tyś i spał spokojnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 16 godzin temu, Jasiek88 napisał: Stare onkyo są awaryjne. denon x3000 nie dorasta do pięt takim modelom jak pioneer lx i yamaha 2xxx 3xxx przecież to jest niski model. Które? I dlaczego? Zastanawiałeś się? 11 godzin temu, Edward Gałka napisał: Od kogoś zaufanego kupuj bo możesz nawet coś z wystawek trafić naprawianego po taniości a to długo nie pogra. Sam bym wziął nowy do 2 tyś i spał spokojnie Zgadzam się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 12 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 O onkyo i padających płytach hdmi są już legendy a w usa praktycznie nikt nie spojrzy nawet na nowe modele rz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2020 No legendy ale wiesz dlaczego? Czy powtarzasz z innych forów? Dnia 12.04.2020 o 10:49, Jasiek88 napisał: w usa praktycznie nikt nie spojrzy nawet na nowe modele rz. prosze o poparte wyniki sprzedazy względem konkurencji. Skąd ta informacja? Wiesz że na tamtym rynku Onkyo często występuje jako INTEGRA? http://www.integrahometheater.com/ Mam wrażenie że dużo czytasz forów i przyklejasz informację po prostu. Ale skoro zacząłeś to proszę podaj źródła, dane, konkrety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 14 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2020 (edytowany) Nie muszę posiadać takich statystyk sam potrafię wydukać jak jest. Co do hdmi wchodząc na PL fora bardzo częstym przypadkiem były tytuły "miałem onkyo spaliła się płyta hdmi jaki nowy amplituner" Dlatego pisząc że są awaryjne również jest lekką przesadą w końcu to tylko sprzęt który raz potrafi się zepsuć na drugi dzień a za innym razem działać latami kwestia dobrych rąk Onkyo\INTEGRA w usa to nisza to tak jak byś chciał mi powiedzieć że w PL amplitunery pionner się sprzedają tak jak pozostałe marki. Wnioski wyciągam z avsforum.com oczywiście pisząc NIKT przesadziłem są po prostu mniej lubiane, wprowadzenie w nowych accueq to wielki błąd. Edytowano 14 kwietnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSS Napisano 14 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2020 (edytowany) Z tego co się dowiedziałem to była swego czasu akcja serwisowa Onkyo, który wymieniał DSP w starszych amplitunerach. Problem ponoć dotyczył wybranych modeli DSP od Texasa i niestety te układy były też używane w wyższych modelach Pioneera... Edytowano 14 kwietnia 2020 przez DSS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSS Napisano 15 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2020 9 godzin temu, DSS napisał: Z tego co się dowiedziałem to była swego czasu akcja serwisowa Onkyo, który wymieniał DSP w starszych amplitunerach. Problem ponoć dotyczył wybranych modeli DSP od Texasa i niestety te układy były też używane w wyższych modelach Pioneera... Finalnie wybieram pomiędzy Pioneerem lx70 za ok. 1200zł a Denonem 4311 (ma Audyssey XT32) za ok. 2000zł. Do tego zestaw Klipsch. Zastanawiam się tylko pomiędzy 2xB20+C2 vs 2xR15M + R25C. Na tyły pewnie pójdą B20 i sub 302a. Jakieś uwagi co do zestawu? Te B20 nadadzą się do podwieszenia? Sufit jest dość wysoko, może lepiej rozejrzeć się za jakimiś bi/dipolami na tył? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2020 Przepraszam Jasiek ale powiem otwarcie, piszesz głupoty. Już Ci tłumacze czemu. 1. Wyciągasz wnioski z ilości sprzedaży z forum LOL. Kiedyś pracowałem w EIC i uwierz mieliśmy dane o wartości sprzedaży jest inna niż ci się wydaje. 2. Płytki HDMI padały. I jest to prawda! SZOK ! Co on pisze! Ale czemu? Tego już nikt nie napisze!! W pewnym momencie podajże przy modelu 607? Chyba układ zasilania został delikatnie przeprojektowany , czy pojawiło się też więcej złącz. Złącza HDMI znalazły się bliżej układów odprowadzania chłodzenia. W instrukcji było wyraźnie napisane. Zostawić przestrzeń bo bokach i od góry urządzenia. Ludzie to olali. Płytka HDMI jest bardzo wrażliwa na ciepło i faktycznie padały. Ale nikt na forum nie napisze że jest to z jego winy. Tajemnicą nie było też to że Onkyo się grzały i się grzeją bardziej niż inne firmy. Dlaczego? To inny wątek. Mieliśmy także dane serwisowe. Okazało się że gdyby amplituner był ułożony prawidłowo to wartość serwisów mogła by być wręcz niższa niż u konkurencji. Stąd obecnie mamy wentylator. Widać w duzej części wątków ze problem z lokalizacja ampltunerow jest. I tego na forum nie doczytasz! 3. Onkyo i Integra w USA to nie nisza. Onkyo USA to jedna z największych gałęzi sprzdaży. Smutne jest to że forum przyjmuje wszystko co każdy napisze. Masz wnioski wyciągnięte z czytania forum! SICK! A przyjdzie nastepny , powieli to i przepisze dalej. Dlatego też moja interwencja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSS Napisano 15 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2020 Ostatnie pytanie: co lepsze na tyły - kolejna para Klipsch B20 czy S2? S2 są chyba dużo łatwiejsze do podwieszenia i przeznaczone do zawieszenia z tyłu, ale czy dadzą sobie radę w sporym pomieszczeniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2020 Zdecydowanie S2 jesli jest taka opcja. Je jest trudniej dostać. Bardzo udany model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSS Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Dnia 16.04.2020 o 08:19, S4Home napisał: Zdecydowanie S2 jesli jest taka opcja. Je jest trudniej dostać. Bardzo udany model. Dzięki, znalazłem też S10 w nieco niższej cenie. Pewnie S2 jako wyższy model lepiej się spisze niż S10? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSS Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 I jeszcze przy okazji: mogę kupić suba Klipsch sub-10 do kompletu w dobrej cenie. Jak on się sprawdzi w porównaniu do Maganata 302/1a? Mało informacji o nim w Internecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Magnat Sub 302A to konkurent modelu R12SW Ty mówisz o modelu totalnie innym bo w technologią down firing. Tu brzmienie jest mniej kontrolowane ale głębsze. 100% kinowe. Jaka to dobra cena? Bo za uzywany model już jednak wiekowy to maks 500 zł. Pewnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts