tranzit001 Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Witam. Posiadam Deona N10 - podłączony do tanich kolumn VoiceKraft - model nieznany. Czytam, że ludzie polecają tandem tego ceola z Raptorami 5 - czy Jest sens podłączać do niego Wilsony Raptor 7 ? Nie wiem czy głośniki nie będą "za mocne" do tego sprzętu ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Witaj, Będzie to grało. Generlanie Ceol nie radzi sobie z dużymi podłogówkami i po prostu dzwiek jest ale brakuje przestrzenni i dynamiki. Ale te Wilsony to też nie jest wysoka klasa i generalnie te kolumny nie grają przestrzenią i dynamiką. Więc nic nie tracisz. Jak chcesz koniecznie zostawić CEOLA to poluj na Klipsch F2. Widziałem ostatnio kilka ofert. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Cześć. Oczywiscie będzie grało ale tak jak kolega wyżej napisał będzie brakowało oddechu, przestrzeni. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są Pylon Audio Pearl 25/27 w zależności od metrażu. Niejednokrotnie klienci decydowali sie u nas na taki zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzit001 Napisano 8 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Generalnie nie jestem jakimś audiofilem. Wcześniej miałem Pioneera VSX922 ale ze względu na zmianę umeblowania musiałem się zadowolić czymś mniejszym. Pomieszczenie to salon 40m2 połączony z kuchnią. Dyskotek nie urządzam, za mocno też nie mogę dokazywać głośną muzyką sąsiadom. Generalnie zależy mi aby ceol zagrał lepiej - teraz mam wrażenie, że brakuje tego czegoś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2020 No to on nie zagra w takim pomieszczeniu. 40m to zdecydowanie za dużo dla niego. Trzeba było iść w Cyrus ONE. Tez jest mały a jednak ultra bardziej wydajny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzit001 Napisano 9 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2020 Zależało mi na opcjach typu Spotify, AirPlay etc .. Cyrus z tymi opcjami to już nie lada wydatek. Co do Pearl 27 - powielają się opinie, że mocno dudnią . Pearl 25 odpada - wylot Bass reflex z tyłu - głośniki muszą stać przy ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 1. 40m 2. Ceol 3. Kolumny przy ścianie dołóż nam jeszcze! Bij Panie, bij! A tak na serio to jakie masz oczekiwania teraz od nas? Co Ci da przedni bass reflex? Wiesz że nic? Wszystko co duże będzie z Ceolem dudnić. Bo dudnienie to brak kontroli basu. A tu będzie to pewne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts