tranzit001 Napisano 7 kwietnia 2020 Napisano 7 kwietnia 2020 Witam. Posiadam Deona N10 - podłączony do tanich kolumn VoiceKraft - model nieznany. Czytam, że ludzie polecają tandem tego ceola z Raptorami 5 - czy Jest sens podłączać do niego Wilsony Raptor 7 ? Nie wiem czy głośniki nie będą "za mocne" do tego sprzętu ... Odpisz, cytując
S4Home Napisano 8 kwietnia 2020 Napisano 8 kwietnia 2020 Witaj, Będzie to grało. Generlanie Ceol nie radzi sobie z dużymi podłogówkami i po prostu dzwiek jest ale brakuje przestrzenni i dynamiki. Ale te Wilsony to też nie jest wysoka klasa i generalnie te kolumny nie grają przestrzenią i dynamiką. Więc nic nie tracisz. Jak chcesz koniecznie zostawić CEOLA to poluj na Klipsch F2. Widziałem ostatnio kilka ofert. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 kwietnia 2020 Napisano 8 kwietnia 2020 Cześć. Oczywiscie będzie grało ale tak jak kolega wyżej napisał będzie brakowało oddechu, przestrzeni. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są Pylon Audio Pearl 25/27 w zależności od metrażu. Niejednokrotnie klienci decydowali sie u nas na taki zestaw. Odpisz, cytując
tranzit001 Napisano 8 kwietnia 2020 Autor Napisano 8 kwietnia 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Generalnie nie jestem jakimś audiofilem. Wcześniej miałem Pioneera VSX922 ale ze względu na zmianę umeblowania musiałem się zadowolić czymś mniejszym. Pomieszczenie to salon 40m2 połączony z kuchnią. Dyskotek nie urządzam, za mocno też nie mogę dokazywać głośną muzyką sąsiadom. Generalnie zależy mi aby ceol zagrał lepiej - teraz mam wrażenie, że brakuje tego czegoś Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 No to on nie zagra w takim pomieszczeniu. 40m to zdecydowanie za dużo dla niego. Trzeba było iść w Cyrus ONE. Tez jest mały a jednak ultra bardziej wydajny. Odpisz, cytując
tranzit001 Napisano 9 kwietnia 2020 Autor Napisano 9 kwietnia 2020 Zależało mi na opcjach typu Spotify, AirPlay etc .. Cyrus z tymi opcjami to już nie lada wydatek. Co do Pearl 27 - powielają się opinie, że mocno dudnią . Pearl 25 odpada - wylot Bass reflex z tyłu - głośniki muszą stać przy ścianie. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 10 kwietnia 2020 Napisano 10 kwietnia 2020 1. 40m 2. Ceol 3. Kolumny przy ścianie dołóż nam jeszcze! Bij Panie, bij! A tak na serio to jakie masz oczekiwania teraz od nas? Co Ci da przedni bass reflex? Wiesz że nic? Wszystko co duże będzie z Ceolem dudnić. Bo dudnienie to brak kontroli basu. A tu będzie to pewne. Odpisz, cytując
Recommended Posts