Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam

Planuję zakup soundbara + suba do ok 4000zł. W przyszłości chcę rozbudować ten zestaw o dwie tylne satelity. Myślałem o Yamaha Soundbar 40 + sub100. Póżniej dokupiłbym 2 x musicast20. 

Czy to dobry zakup? Zależy mi głównie na jakości dźwięku (czystości)  a mniej na mocy maksymalnej. Zestaw będzie podłączony pod LG C8 przez HDMI arc. Zestaw musi sprawdzić się zarówno przy filmach jak i odsłuchu muzyki. Dobrze by było gdyby był bezprzewodowy. Czy Yamaha to dobry pomysł w tej kwocie? Myślę jeszcze o :

Polk Audio Magnifi Max

Sony HT-ZF9

JBL bar 5.1

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Edytowano przez noodlesaaronson
Napisano

Jeśli koniecznie musi to być soundbar, dodatkowo nie będziesz go wykorzystywał do odsłuchu muzyki, moim zdaniem najlepszą opcją będzie  wspomniana Yamaha Bar 40 z Sub 100. W przyszłości dokupisz sobie głośniki MusicCast 20. System jest bardzo sprawny, gra jak na soundbar bardzo dobrze, ma bogate wyposażenie. 
Natomiast jeśli stawiasz na jakość dźwięku, lepszym wyborem będzie amplituner wielokanałowy z klasycznymi kolumnami. Może to być nawet Yamaha, która daje możliwość zastosowania glośników efektowych bezprzewodowych.

Zapraszam po wyceny.

• 2 weeks later...
Napisano

Dziękuję za propozycję nabycia sprzętu Bose. Zakupiłem już jednak Yamaha bar 40 + sub 100. Udało mi się "wyhaczyć" zestaw w bardzo dobrej cenie za 2400zł (używany, 2-miesięczny)  :) Jestem zadowolony z jakości dźwięku. Sprawdza się  zarówno w filmach jak i przy odsłuchu muzyki. Teraz tylko dokupię dwie satelitki Musiccast 50 i będzie ok.  Z góry dziekuję za pomoc. Pozdrawiam