Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam .

Mam problem z dźwiękiem przy podanym wyżej sprzęcie . Nie działa kiedy włączam film z netflixa- muszę przełączać ręcznie w opcjach z Polski 5,1 na polski , wszystko inne działa YouTube Tv Spotify . Kabel jest 8k . Wszystkie ustawienia przerobione i nic nie pomaga . Na innym starszym o 10 lat tv dźwięk działał . Moze ktoś pomóc?? 

Napisano

Tak wiem o tym że to amplituner stereo.  Tylko skoro wcześniej działało to teraz też powinno działać tym bardziej że tv jest nowszy . Dzisiaj po dwukrotnym restarcie tv- zaczął działać jednocześnie dźwięk w tv i w systemie audio później raz działa raz nie.  Testowałem również tv marki Philips i nie było żadnych problemów . Sony z Onkyo u mnie w parze nie chce się dogadać . 

Napisano
12 godzin temu, Piotr Kozłowski napisał:

Tak wiem o tym że to amplituner stereo.  Tylko skoro wcześniej działało to teraz też powinno działać tym bardziej że tv jest nowszy . Dzisiaj po dwukrotnym restarcie tv- zaczął działać jednocześnie dźwięk w tv i w systemie audio później raz działa raz nie.  Testowałem również tv marki Philips i nie było żadnych problemów . Sony z Onkyo u mnie w parze nie chce się dogadać . 

Bo stary telewizor z automatu miał stereo bo nie miał innego dzwieku multi.

Koledzy dobrze Ci mówią. Zmień na stałe wyjście albo w TV albo  w samej aplikacji Netflixa na stereo.

Napisano
23 minuty temu, Piotr Kozłowski napisał:

Tak kabel HDMI . Ale ustawiłem w tv PCM i dźwięk w Netflixie działa dopiero normalnie. Pytanie czy Onkyo nie ma walnietego DTS ?? 

IMG_20200423_170346.jpg

A tutaj doczytane z instrukcji obsługi Onkyo . Myślę że problem się rozwiązał . Dziękuję za podpowiedzi . Pozdrawiam 

IMG_20200423_173941.jpg