Gość99 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) Dzień dobry, Jestem nowicjuszem, nie znam się niestety na sprzęcie i z góry przepraszam jęzeli napiszę coś głupiego. Chciałbym Was podpytać o sprzęt audio do pokoju 25m2. Zależy mi oczywiście na tym aby jakość dźwięku była jak najlepsza i do tego był mocny bas. Oczywiście nie ma zrywać tynków ze ścian, tylko żeby przyjemnie się słuchało. Obecnie mam tylko soundbara z wooferem, ale to jest tylko fajne do filmów, a nie słuchania muzyki, ponieważ bas jest mocno 'plastikowy', bez głębi. Czy jest szansa na zakup przyzwoitego sprzętu, z bluetooth, minijack(może jeszcze innymi wejściami na które warto zwrócić uwagę) ? Może warto wziąć pod uwagę mini wieże? Kwota ~1000 zł (mam nadzieję, że w miarę przyzwoita) Poprosiłbym o nakierowanie, bo z chęcią poczytałbym więcej na ten temat żeby nie kupować w ciemno. Z góry dziękuję. Pozdrawiam serdecznie p.s. znajomy ma głośnik Marshalla i jest to całkiem ciekawa opcja, ale ten dźwięk jakoś nie do końca mnie przekonuje... Edytowano 22 kwietnia 2020 przez Gość99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 W tej cenie można próbować z aktywnymi monitorami, ale to są monitory więc bas nic nie urwie. https://sklep.rms.pl/jamo-s-801-pm-s801pm-kolumny-podstawkowe-aktywne-z-bluetooth-2-szt Jeśli chcesz duży bas to potrzebna jest albo duża kolumna, albo subwoofer. A każde z nich kosztuje oddzielnie tysiaka. A do tego jeszcze wzmacniacz https://sklep.rms.pl/polk-audio-t50-t-50-kolumny-podlogowe-2-szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 4 godziny temu, Gość99 napisał: Kwota ~1000 zł (mam nadzieję, że w miarę przyzwoita) W tej kwocie nie naglosnisz dobrze tak duzo pomieszczenia, ale jesli chodzi o miniwieze to w tej cenie tylko Panasonic. Masz w niej duzo przydatnych wejsc jak np. optyczne, usb, bluetooth, aux, odtwarzacz CD oraz radio. Warto od razu wymienic w niej przewody glosnikowe na lepsze niz te oryginalne z zestawu. Przewody: https://www.q21.pl/melodika-bwc2150.html https://www.q21.pl/melodika-bwc2250.html Miniwieze: https://www.euro.com.pl/zestawy-muzyczne/panasonic-sc-pmx90-srebrny.bhtml https://www.euro.com.pl/zestawy-muzyczne/panasonic-sc-pmx92egk.bhtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość99 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) Super, bardzo dziękuję za podpowiedzi. Muszę sprawdzić na żywo te mini wieże. Tak patrzę na porównanie tych dwóch modeli i różnica jest chyba tylko w tunerze DAB? Jest sens za to dopłacac? Edytowano 22 kwietnia 2020 przez Gość99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) DAB to w tej chwili tylko Polskie Radio i lokalne, ale duzo tez zalezy czy w poblizu miejsca zamieszkania masz jakis nadajnik (dotyczy to rowniez radia FM). Jezeli nie ma blisko nadajnika to moze byc problem z odbiorem jakiegokolwiek radia. Edytowano 22 kwietnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość99 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Bardzo dziękuję za pomoc. W piątek podjadę do sklepu posłuchać. Okazało się, że mają tego Panasonica na sklepie. Jeśli chodzi o przewody, to widze, że różnią się parametrami. Które będą lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Przewody mozesz kupic tam gdzie ewentualnie bedziesz kupowal sprzet z miedzi beztlenowej OFC i sprawdz czy wejda w gniazda glosnikowe (czy nie sa grube). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość99 Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 38 minut temu, lysyrafal napisał: Przewody mozesz kupic tam gdzie ewentualnie bedziesz kupowal sprzet z miedzi beztlenowej OFC i sprawdz czy wejda w gniazda glosnikowe (czy nie sa grube). Dzięki, a rezystancja przewodów ktore podałeś jest różna. W przypadku tej wieży jakie powinny byc parametry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Obojętne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość99 Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość99 Napisano 29 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Witam, Chciałem tylko poinformować, ze kupilem tego Panasonic pmx90 i jestem baaardzo zadowolony. Dźwięk bardzo czysty, bas super, głeboki. Dźwięk pięknie sie rozchodzi.Okazuje sie, ze stare piosenki mają jeszcze inne dźwięki w tle, ktorych wczesniej nie slyszałem Bardzo Wam dziękuję za pomoc a w szczegolnosci podziękowania dla Lysyrafal. Dzisiaj podmienilem przewody na melodika... podchodziłem do tej zmiany sceptycznie, a tu kolejne mega zaskoczenie. Różnica w jakosci dźwięku jest bardzo widoczna. Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 Tak niewiele trzeba zeby cieszyc sie dobrym brzmieniem. Cieszymy, ze pomoglismy i zyczymy przyjemnego sluchania. Dziekujemy za mile slowa i Pozdrawiamy!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość99 Napisano 22 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 Dzień dobry Przepraszam, że odkopuję, ale jeżeli można miałbym jedno pytanie. Chciałbym puszczać muzykę z laptopa, jak najlepszej możliwej jakości. Czy warto dokupić DAC ? Jeżeli tak, to co polecacie? a może jeszcze coś innego? Obecnie jeśli chodzi o laptopa, to podpinam pod minijack na aux.... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 No to DAC tanie używane a dobre Musical Fidelity VDAC II nieco drożej ale lepiej Arcam rDAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Pre box S2 digital Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts