Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
26 minut temu, Dare432 napisał:

Nie chcę później zaprzątać sobie głowy, że mogło być lepiej.

Lepiej zawsze można. Zaczynasz od rezystorów. Dojrzejesz do kondensatorów i cewek. Na koniec uświadomisz sobie, że taniej będzie kolumny nowe kupić. Lepiej używane ale trzeba mieć świadomość do czego. Jaki wzmacniacz i czego będę słuchał. Nie ma w średnim budżecie kolumn do wszystkiego niestety. 

Wpadłeś w taki ciąg, który nie ma końca 😉

Uciekaj stąd zaraz jak tylko naprawisz kolumny. Poważnie piszę 😁

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, Dare432 napisał:

Jeszcze nr rezystorów z odnośnikami do strony, czy oby na pewno dobre, dobrałem, proszę o odpowiedz.

wybór dobry jeżeli chodzi o zakup rezystorów drutowych , firma i cena to już twój wybór, ale pamiętaj też ważna jest ich moc, oczywiście i ich rezystancja.

Jeżeli zastosujesz słabszej mocy to wtedy nie będziesz mógł grać na nich b.głośno bo wypalisz rezystory, ale tak poza tym możesz je lekko unieść nad płytką ok 3-5mm.

Edytowano przez Karol64208
Napisano
17 godzin temu, MariuszZ napisał:

sam stosuj węglowe lepiej trzymające parametry w różnych temperaturach i wilgotnościach hehe

Mariusz, powróciłem do tego wpisu / nie czepiam się:D/ ale gdzie ty je w lutowałeś, czyżby w tor audio i lampy.

Pytam jako dobry znajomy:)