Goofz Napisano 26 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2020 Witam forumowiczów. Szukam amplitunera pod zestaw glosników 5.0 od Pure Acoustics Supernova 8. Obecnie grają na ampli Yamaha RX-V471, jako że jest to już przestarzala technologia szukam czegoś nowszego, co przepuści 4k. Obecne podłączenie aby uzyskać obraz w tej jakości jest problematyczne i mało funkcjonalne. Sprzętu używam głównie do konsoli - gry + muzyka (80%), ale też zdarza się Netflix, dobrze by było żeby sprzęt obsługiwał Spotify. Całość gra w salonie 20m2. Jakość dźwięku i brzmienie obecnie posiadanej konfiguracji mi odpowiada, nie potrzebuje wodotrysków. Nie śledze rynku i dawno wypadłem z obiegu, a w zalewie ofert ciężko zdecydować się i wybrać jeden sprzęt. Mam nadzieję, że pomożecie w wyborze, a przynajmniej po Waszych radach zawęzi się krąg poszukiwań Kwota jaką planuje przeznaczyć to 1200-1500zł. Może być też sprzęt używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 26 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2020 Jeśli Yamaha podobała się to poszukaj tej samej marki, w wyszukiwarce zaznacz 4K i spotyfity i gotowe lubhttps://allegro.pl/oferta/amplituner-marantz-sr5009-7-2-bluetooth-wifi-9119232492?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goofz Napisano 26 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2020 Po wcześniejszych poszukiwaniach najbardziej skłaniałem się ku rx-v485, który można już wyrwać za ~1500zł. Zawsze, jednak warto rozważyć jakieś inne opcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2020 Dołozyć do 2k i wybrać Onkyo 686 Zmieniasz dla czystej zmiany. 471 to klasa 485 tylko nowszy. Ja bym zastosował coś lepszego a nie tylko nowszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2020 Różnica w brzmieniu miedzy 471, a 485 będzie praktycznie niesłyszalna. Niekiedy warto wstrzymać sie z zakupem i odłożyć trochę pieniędzy, w tym przypadku na domek RXV685, na którym usłyszysz przeskok jakościowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goofz Napisano 27 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2020 Zmianę planuje za jakieś 3-4 miesiące, więc może uda się odłożyć więcej i wtedy zdecyduje się na v685. Na ten zestaw przesiadłem się niedawno, bo natrafiła się okazja, więc i tak jestem póki co zadowolony, bo przesiadałem się z 20sto letniego Thomsona z małymi satelitami, także to i tak dla mnie kosmiczna zmiana 😜 ale wiadomo - apetyt rośnie. Jak pisałem wcześniej największym mankamentem dla mnie teraz jest brak obsługi 4k w v471, ale może faktycznie za rok będę żałował, że nie wziąłem czegoś lepszego. Dziękuję za porady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 No i super. Tak zrobisz lepiej. Też polecam 685! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts