Goofz #1 Napisano 26 kwietnia 2020 Witam forumowiczów. Szukam amplitunera pod zestaw glosników 5.0 od Pure Acoustics Supernova 8. Obecnie grają na ampli Yamaha RX-V471, jako że jest to już przestarzala technologia szukam czegoś nowszego, co przepuści 4k. Obecne podłączenie aby uzyskać obraz w tej jakości jest problematyczne i mało funkcjonalne. Sprzętu używam głównie do konsoli - gry + muzyka (80%), ale też zdarza się Netflix, dobrze by było żeby sprzęt obsługiwał Spotify. Całość gra w salonie 20m2. Jakość dźwięku i brzmienie obecnie posiadanej konfiguracji mi odpowiada, nie potrzebuje wodotrysków. Nie śledze rynku i dawno wypadłem z obiegu, a w zalewie ofert ciężko zdecydować się i wybrać jeden sprzęt. Mam nadzieję, że pomożecie w wyborze, a przynajmniej po Waszych radach zawęzi się krąg poszukiwań Kwota jaką planuje przeznaczyć to 1200-1500zł. Może być też sprzęt używany. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BaliGdynia #2 Napisano 26 kwietnia 2020 Jeśli Yamaha podobała się to poszukaj tej samej marki, w wyszukiwarce zaznacz 4K i spotyfity i gotowe lubhttps://allegro.pl/oferta/amplituner-marantz-sr5009-7-2-bluetooth-wifi-9119232492?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Goofz #3 Napisano 26 kwietnia 2020 Po wcześniejszych poszukiwaniach najbardziej skłaniałem się ku rx-v485, który można już wyrwać za ~1500zł. Zawsze, jednak warto rozważyć jakieś inne opcje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 27 kwietnia 2020 Dołozyć do 2k i wybrać Onkyo 686 Zmieniasz dla czystej zmiany. 471 to klasa 485 tylko nowszy. Ja bym zastosował coś lepszego a nie tylko nowszego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 27 kwietnia 2020 Różnica w brzmieniu miedzy 471, a 485 będzie praktycznie niesłyszalna. Niekiedy warto wstrzymać sie z zakupem i odłożyć trochę pieniędzy, w tym przypadku na domek RXV685, na którym usłyszysz przeskok jakościowy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Goofz #6 Napisano 27 kwietnia 2020 Zmianę planuje za jakieś 3-4 miesiące, więc może uda się odłożyć więcej i wtedy zdecyduje się na v685. Na ten zestaw przesiadłem się niedawno, bo natrafiła się okazja, więc i tak jestem póki co zadowolony, bo przesiadałem się z 20sto letniego Thomsona z małymi satelitami, także to i tak dla mnie kosmiczna zmiana 😜 ale wiadomo - apetyt rośnie. Jak pisałem wcześniej największym mankamentem dla mnie teraz jest brak obsługi 4k w v471, ale może faktycznie za rok będę żałował, że nie wziąłem czegoś lepszego. Dziękuję za porady. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 28 kwietnia 2020 No i super. Tak zrobisz lepiej. Też polecam 685! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach