Tomasz Stanczyk Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Witam Obecnie używam kable "Kimber 4PR". Trafiła mi się okazja kupić po okazyjnej cenie "Kimber 8TC". Czy zmiana jest warta uwagi ? Co o tym sądzicie? Czy Kimber 8TC były produkowane w niebiesko czarnej plecionce ?( bo takie są w ofercie a obecnie wyglądają inaczej - obawiam się że może to być jakaś podróbka). Nie mam możliwości wypożyczenia tych nowych kabelków do odsłuchu. Mój sprzęt to: NAD C 356BEE ; Pioneer BDP-LX71 ; Dual CS-505-4 Turntable Tannoy Revolution DC6 T se (Special Edition) Z góry dzięki za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Niebiesko-czarne z tego co czytałem to poprzednia wersja. Wystarczyło wygooglować. 😱😱 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Stanczyk Napisano 28 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Dzięki za informację ale nadal nie wiem czy warto wymieniać 4pr na 8tc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Ja może średnio w temacie, ale sugeruje uważać z okazyjnymi 8tc, to są drogie kable ale mocno podrabiane i można je kupić nowe i używane za ułamek ceny. Osobiście szukałem swojego czasu używanych 8tc i ciężko trafić na pewniaka w cenie do połowy nowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike24 Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 (edytowany) Zgadza się , trzeba być ostrożnym , sprawdź jak wygląda kabel taga harmony platinum , który jest często sprzedawany jako Kimber . Temat kabli to długi temat i jedni słyszą ,a inni nie Nie pomogę , bo nie porównywałem tych przewodów , natomiast sam mam 8PR Masz jeszcze na znanym portalu Kimber 12 TC , ale to na bank Fake Edytowano 28 kwietnia 2020 przez Mike24 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Trzeba mieć świadomość, że metr kimber 8tc, oryginał kosztuje 250pln, więc takie standardowe 2x2,5m z konfekcja to koszt między 1500 a 2000 PLN. Kupować tylko w sklepie albo z pewnego źródła.A co do samego kabla, ma bardzo dobre opinie. Bardziej przejrzysty od PR. Co prawda niektórzy lubią jak przymula i wezmą pr zamiast tc, ale bez wątpienia TC jest lepszym kablem, co wcale nie oznacza, że w systemie i dla właściciela zagra lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Zgadza się. Kimber, Nordost nalezą do najbardziej podrabianych kabli. Ale już abstrahując od wszystkeigo. W moim odczuciu do Twojego systemu 8 TC wpasuje się gorzej. Bo on gra jaśniej. Ok, także bardziej dzweicznie i generalnie to leszy kabel. Ale niepotrzebnie rozjaśnił by brzmienie Tannoya. Chyba że tego chcesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Na Twoim miejscu zostałbym przy Kimber 4PR, które są cieplejsze i świetnie wpasowują się do obecnego zestawu. 8TC jest bardziej szczegółowy ale także jaśniejszy. Średnica Ci się odchudzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Stanczyk Napisano 29 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Wielkie dzięki za dobre rady. Zostaję na razie przy 4pr. Czy jest jakiś kabel w cenie Kimber 4pr warty uwagi który mógłby się sprawdzić w moim sprzęcie? Wiem że jest to kwestia gustu i każdy ma inne upodobania ale liczę że macie jakieś propozycje które mogłyby zmienić -"poprawić " odsłuch na tym zestawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 Chord clerway. Ale tu różnica podobna jak w 8TC Albo https://www.oehlbach.com/en/audio-equip/cable/loudspeaker/rattlesnake-3-m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 Jesli chciałbyś zachować cieplejszy charakter brzmienia to zwróć uwage na Tellurium Q Blue lub po bandzie Black II. Alternatywą może się okazać Cardas 101. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts