Thx Napisano 9 maja 2020 Udostępnij Napisano 9 maja 2020 Witam, proszę o pomoc czy dobrze myśle. Łącze amplituner denon 4500 z wzmakiem zintegrowanym roksan k3. Załączam poniżej zdjęcie tylnego panelu wzmaka. Czy należy przełączyć na bypass a następnie podpiąć amplituner (wyjście pre out) z gniazdami po lewej (poniżej napisu pre1)? kolumny fronty podłączam pod wyjścia we wzmacniaczu nie zaś w amplitunerze (czy można 2 gniazda w kolumnie podłączyć z wzmakiem a dwa z amplitunerami)? No i ostatnie pytanie, który tryb trzeba ustawić we wzmaki? Video? Co to jest to bt na przednim panelu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 9 maja 2020 Udostępnij Napisano 9 maja 2020 (edytowany) Ja proponuję zacząć od uważnego przeczytania instrukcji obsługi zarówno amplitunera jak i Roksana. Powinna objąć zagadnienia, o które pytasz BT to bluetooth. Czy problem z brakiem wysokich tonów zażegnany? Edytowano 9 maja 2020 przez Konrad Kulwicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 9 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2020 No wlasnie dostałem amplituner denon 4500 i wypożyczyłem wzmaka roksana i kolumny monitory Goldy 100. Bede zaraz testował, tylko instrukcji do wzmaka nie ma... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 9 maja 2020 Udostępnij Napisano 9 maja 2020 https://www.dropbox.com/sh/gbtpgvsqdstr90z/AAAfqDjcDdRcYzOtDSe1Xx77a?dl=0&preview=K3+Integrated+Amplifier+Manual.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 maja 2020 Udostępnij Napisano 9 maja 2020 Wychodzisz kablami chinch z wyjścia pre out z denona i wpinasz się w wejście by pass we wzmacniaczu. Nie znam tego wzmaka, ale obstawiam, że należy na pilocie wcisnąć przycisk AV, żeby aktywować tryb końcówki mocy. Kolumny frontowe podlaczasz pod wzmak. Daj znać czy działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Jest o tym cały temat przypięty do strony kino Domowe. W czym problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Dnia 9.05.2020 o 21:06, seba3002 napisał: Wychodzisz kablami chinch z wyjścia pre out z denona i wpinasz się w wejście by pass we wzmacniaczu. Nie znam tego wzmaka, ale obstawiam, że należy na pilocie wcisnąć przycisk AV, żeby aktywować tryb końcówki mocy. Kolumny frontowe podlaczasz pod wzmak. Daj znać czy działa. Dzięki, tak właśnie trzeba było zrobić. Działa😏 Na marginesie... końcówki z roksana poprawiaja dźwięk w mojej ocenie o jakieś 20-30% dźwięk ma lepsze wybicie, ale czy warto brac dodatkowa końcówkę mocy... jakoś nie do końca jestem przekonany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Dnia 9.05.2020 o 20:52, Konrad Kulwicki napisał: https://www.dropbox.com/sh/gbtpgvsqdstr90z/AAAfqDjcDdRcYzOtDSe1Xx77a?dl=0&preview=K3+Integrated+Amplifier+Manual.pdf Dzięki. Udało sie połączyć. Jeszcze jestem w trakcie testowania, bo automatyczna kalibracja w tym denonie jak dla mnie jest słaba i ręcznie trzeba korygować. Brak wysokich tonów, na pewno miał związek z wysokim położeniem tych moich podłogowych kolumn. ale chyba w 80 procentach to kwestia amplitunera. Tutaj zmiana dużo dała. Nawet przy moich monitorach 200 fajnie to wyszło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 9 godzin temu, Thx napisał: Na marginesie... końcówki z roksana poprawiaja dźwięk w mojej ocenie o jakieś 20-30% dźwięk ma lepsze wybicie, ale czy warto brac dodatkowa końcówkę mocy... jakoś nie do końca jestem przekonany To mało testowałeś. Zobacz tez w kinie o ile dynamiczniej gra reszta. Poza tym w audio tak jest. I to na kazdym pułapie cenowym. Słychać delikatnie lepiej. Jakąś poprawę a cena już może być znacznie wyższa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 23 godziny temu, Thx napisał: Dzięki, tak właśnie trzeba było zrobić. Działa😏 Na marginesie... końcówki z roksana poprawiaja dźwięk w mojej ocenie o jakieś 20-30% dźwięk ma lepsze wybicie, ale czy warto brac dodatkowa końcówkę mocy... jakoś nie do końca jestem przekonany Ale Ty ten wzmacniacz brałeś tylko po to, żeby służył Ci jako końcówka mocy w kinie? Nie słuchasz na nim muzyki? Jeśli ma robić jedynie za końcówkę mocy to ja też bym się zastanawiał nad takim zakupem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 12 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2020 Wręcz przeciwnie. Na razie słuchałem praktycznie wyłącznie muzyki. Na razie testuje sprzęt, jeśli kupię to tylko końcówkę mocy, tak też używam tego wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 maja 2020 Udostępnij Napisano 13 maja 2020 No to w takim razie odepnij Roksan K3 jako końcówkę. Zamontuj na kablach banany. i przepinaj. Albo zamontuj do K3 osobne źródło. Nie to z amplitunera. I zobaczysz jak klasowo zmieniło się brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts