Kapi99 Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Witam serdecznie forumowiczów zacznę od tego że od zawsze byłem nauczony ze tylko kino domowe bo lepsze itp. lecz byłem posiadaczem kina w oparciu na firmie Klipsch , bardzo mi się podobało ale tylko w filmie ale gdy później chciałem posłuchać muzyki to moje uszy po chwili miały dość ( muzyki słuchałem poprzez amplituner Pioneer VSX-934 ) i po czytaniu tego forum przez dłuższy czas zrozumiałem ze pora na zmiany tym bardziej ze oglądam może 3/4 filmy w miesiącu a muzyki słucham praktycznie przy każdej najmniejszej chwili i po prostu pozbyłem się kina i czas na kupno stereo . Jedyne co zostawiłem to monitory Klipsch Rb-51 mk2 gdyż na moim 18m2 w zupełności mi wystarczają a w przyszłości chciałbym system rozbudować o subwoofer , szukam wzmacniacza stereo o ciepłym brzmieniu , tez chciałbym podkreślić ze jestem laikiem w tym temacie , muzyki słucham z telewizora poprzez spotify Premium ( rodzaj muzyki jest różny ) oraz chciałbym w przyszłosci do tego zestawu dokupić odtwarzać płyt Cd , bardzo zaintrygował mnie Magnat MR 780 , lecz jestem otwarty na inne propozycje a mój budżet jest do 5000 zł . Dziękuje bardzo za każdą pomoc z góry Pozdrawiam . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 TV nie jest najlepszym źródłem. Rozważ zakup chromecast audio i daca. Lub wzmacniacza z daciem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 (edytowany) 3 minuty temu, 1Ender napisał: TV nie jest najlepszym źródłem. Rozważ zakup chromecast audio i daca. Lub wzmacniacza z daciem. Pozdrawiam Oczywiście rozważę wszystko co usłyszę na tym forum ale potrzebuje drogi która mnie w tym poprowadzi , chciałbym również dokupić od razu odtwarzacz płyt CD Magnat MCD 750 . Edytowano 11 maja 2020 przez Kapi99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 (edytowany) Magnat ma już daca. Możesz wypożyczyć od branży na odsłuch domowy. Sprawdzisz czy dźwięk będzie pasować. Pozdrawiam I jeszcze jedno nie cytuj posta jak na niego odpowiadasz. Korzystaj z opcji ODPOWIEDZ. Edytowano 11 maja 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 (edytowany) 2 minuty temu, 1Ender napisał: Magnat ma już daca. Możesz wypożyczyć od branży na odsłuch domowy. Sprawdzisz czy dźwięk będzie pasować. Pozdrawiam A jeżeli ba DAC to czy mogę podłączyć go przez kabel optyczny od telewizora czy nie za bardzo ? Właśnie sprawdzałem ze salon Q21 ma bardzo fajną promocje na Magnata . Pozdrawiam Edytowano 11 maja 2020 przez Kapi99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 NIE CYTUJ POSTA JAK NA NIEGO ODPOWIADASZ!!! Korzystaj z opcji ODPOWIEDZ. Możesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Już zrozumiałem myśle ze połączenie Magnata MR 780 oraz MCD 750 będzie tym czego chce spróbować Jeszcze jedno pytanie czy do Magnata można podłączyć suba ? ( przepraszam za takie pytania ale będzie to moja pierwsza styczność z wzmakiem stereo ) pozdrawiam . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 (edytowany) @Kapi99. Nie wiem czy Mr 780 ma wyjście na sub, tylko pytanie po co? Odpowiednio dobrane kolumny i odpowiednie ustawienie ich w pomieszczeniu wg wszelkich prawideł akustyki powinno zapewnić Ci dostatek niskich tonów. Właściciele Mr 780 na brak basu raczej nie narzekają. Wzmacniacz wypożycz od branży @S4Home lub @Q21. Dostaniesz paczkę do domu na testy. W ciągu 2 dni. Jak się nie spodoba odeślesz. Dostaniesz zwrot kaucji. Po upływie gwarancji, będziesz mógł modyfikować brzmienie poprzez wymianę lamp w przedwzmacniaczu. Pozdrawiam Edytowano 12 maja 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 Na pewno źródło do poprawy. A co do wzmaka musisz szukać miękkiego, łagodnego. Moim zdaniem Magnat Mr780 albo Atoll IN 80 w tym przypadku bardzo się sprawdza. Nie wykorzystujesz całego budżetu więc jest opcja na zakup dobrego źródła. Zapraszam po wypożyczenie i testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 12 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2020 (edytowany) S4Home To co powinno służyć za źródło w takim przypadku ? Bardzo proszę o kolejną podpowiedz . Od razu poprosił bym o wycenę Magnata Mr 780 oraz źródła które powinno się znaleźć w tym przypadku (tylko czy źródło będzie miało lub mogło puszczać muzykę z Spotyfi ?) 1Ender właśnie jak napisałem w temacie posiadam monitory Klipsch Rb-51 mkII wiec nie są to kolumienki które powalą mnie niskimi tonami , ale w przyszłości jak będzie więcej gotówki to postaram się i je zmienić na coś innego . Dziękuje za wszelką pomoc teraz czas skontaktować się z salonem audio i dokonać wyboru ale na pewno zostanę przy Magnacie MR 780 . Dziękuje za wszystko . Pozdrawiam Edytowano 12 maja 2020 przez Kapi99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 Jak chcesz przyspieszyć sprawę to dzwoń do @S4Home lub @Q21 i poproś o wycenę dla forumowicza. Weź 2 wzmacniacze Atola i Magnata na odsłuch. Będziesz mieć porównanie, które granie bardziej Ci odpowiada. Jak się szybko dogadasz to do piątku będziesz mieć w domu. 😊. @Kapi99 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 12 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2020 @1Ender tak właśnie zrobię , dziękuje za wszystkie porady i pomoc w moim temacie , oraz ostatnie pytanie: Co powinno być dobrym źródłem aby skompletować do wzmaka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 (edytowany) @Kapi99. Najtańszym źródłem lub transportem może być chromecast audio. Chromecast bezpośrednio podłączany do wzmacniacza jest źródłem dźwięku, a jeżeli sygnał idzie poprzez dac, to chromecast jest transportem, a dac źródłem. W przypadku Magnata masz już wbudowany dac. Atol ma zewnętrzny dac. Generalnie to z czego idzie muzyka jest źródłem. Np. Odtwarzacz CD, gramofon, magnetofon, tuner lub dac. Itd, itp. Gdyby w obecnym układzie bardziej odpowiadał Ci brzmieniowo Atol, to możesz rozważyć dokupienie daca. Pozdrawiam Edytowano 12 maja 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 12 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2020 @1Ender Dziękuję za kolejną pomoc , zadzwoniłem do firmy S4Home i zaproponowali mi źródło z funkcjami sieciowymi wiec chyba od tego zacznę . I chyba nie mam już żadnej wątpliwości co do wszystkiego dziękuje bardzo za wszystko . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 Cześć, Idealnym rozwiązaniem do monitorów Klipscha byłby Magnat MR 780 oraz MCD 750. Brzmienie soczyste z bardzo dobrą podstawą basową. W przyszłości możesz dokupić subwoofer np SVS SB1000 i masz świetny zestaw na długie lata. Alternatywą dla Klipsch może być zestaw Audiolab 6000a + 6000CDT, który zapewni lepszą prezentację sceny dźwiękowej Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 @Kapi99 a co konkretnie? Jaki wzmacniacz, jakie źródło od nich bierzesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi99 Napisano 12 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2020 @1Ender S4Home zaproponowało mi Magnata Mr 780 a jako źródło Yamaha WXAD-10 ( gdyż tez zależało mi na funkcjach sieciowych ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts