Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, jako posiadacz Superluxów HD669 i DAC-a (ulepszona wersja X6-AIYIMA DAC-A5 z op-ampem Muses .....DAC) poszukuję już zastępstwa w postaci lepszych słuchawek...generalnie Superluxy grają BDB ale ostatnio zauważyłem,że trochę jednak brakuje mi basu w tych słuchawkach w dodatku juz mam połamany pałąk i pady kruszeją. Słucham ogólnie wszystkiego co lubię tzn soundtracków z filmów, techno,trance, gitarę klasyczną jak i rock itd. lubię czysta , nie kłującą górę (dlatego wymieniłem opa w tym dac-u bo muses trochę ją załagodził) i dobry niski bass-tu Superluxy trochę niedomagają no ale to tania konstrukcja ,która i tak za tą kasę robi robotę.

Co polecacie ? wstępnie patrzałem na Audio-Technica M50x lub tańsze AVC500, Sennhaiser HD599 (wygląd dla mnie spoko ale jak graja na tle konkurencji?) i jakieś Beyerdynamic......(ponoć Superluxy HD330 graja jak jakieś Beyerki ). Problem niestety taki, że nigdzie w pobliżu w Lęborku nikt nie ma tych słuchawek.

Będę wdzięczny za wasze doznania akustyczne i opinie.

Napisano

Superluxy HD330 z tego co wiem zyskują gdy założy się do nich lepsze pady. HD669 z miększymi padami również mogą zyskać w basie to czego szukasz.  Na Twoim miejscu spróbował bym SoundMagic HP151. Góra pasma jest w nich jednak odbierana w bardzo różny sposób. Po HD669 powinno być dobrze. Ostatnio coraz trudniej kupić AKG K550. Czasem można je było trafić w podobnej cenie. Ponoć w sklepach niemieckich jeszcze bywają. Spokrewnione z nimi AKG K845bt jeszcze niedawno można było ponoć czasem trafić nawet za 400 zł. Jednak ich zapasy się chyba kończą i ceny idą w górę. Bluetooth jest w nich już dość anachroniczne, jednak nawet jako przewodowe wypadają bardzo dobrze i łatwo o pasujące kable.

Napisano

Czesc,
Zważywszy na gatunki, które słuchasz można byłoby się pokusić o Beyerdynamic DT990 Pro. Konstrukcja otwarta o napowietrzaniem brzmieniu z dobrą podstawą basową. Alternatywą mogą być wspomniane Sennheiser HD599, które zagrają zdecydowanie cieplej niż Beyerdynamic. Nie będzie tak rozdzielczo ale zyskujesz barwę i równowagę tonalną.